Cei doi oameni preferați ai națiunii, Ed Sheeran și Prințul Harry, s-au întâlnit pentru a lansa un videoclip hilar, în care cei doi fac haz de părul lor, sărbătorind Ziua Mondială a Sănătății Mintale.
Prințul Harry a împărtășit videoclipul pe pagina oficială de Sussex Royal Instagram după înregistrarea scurtei discuții pe care a avut-o cu cântărețul, în care discută despre importanța vorbirii despre sănătatea mintală.
Clipul începe cu Ed, care își pieptănă și bărbierește barba, pregăndu-se pentru întâlnirea cu ducele de Sussex, în timp ce cântărețul explică că se va întâlni cu prințul pentru a înregistra un videoclip de caritate.
Harry îl invită pe Ed în casa sa, care are o sonerie cel puțin suprinzătoare, aceasta cântă Imnul Național. Prințul începe discuția serios, spunând „pentru mine, acesta este un subiect și o conversație despre care pur și simplu nu se vorbește. Cred că oamenii din toată lumea suferă cu adevărat”.
Ed spune că s-a documentat mult pe subiect și perechea a venit cu ideea de a scrie o melodie despre această problemă pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare.
Cei doi doresc să încurajeze urmăritorii să ajungă la prieteni și străini care ar putea suferi în tăcere. Atât prințul Harry cât și Ed Sheeran vor să se asigure că nu doar azi, ci în fiecare zi, ești alături de tine, de prietenii tăi și de cei din jur.
Ziua Mondială a Sănătății Mintale are loc astăzi, 10 octombrie, iar anul acesta Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH) a ales „prevenirea sinuciderii” ca temă pentru ziua respectivă. Pe site-ul lor, caritatea explică că mesajul despre prevenirea sinuciderii este unul de speranță.
Mark Rowland, directorul executiv al Fundației pentru Sănătate Mintală, explică: „Pe măsură ce scoatem sinuciderea din umbră și căutăm să înțelegem cauzele, avem nevoie de o abordare urgentă și susținută pentru a o preveni. Vestea bună este că fiecare pas pe care îl facem pentru prevenirea sinuciderii este și un pas către o societate mai sănătoasă mental. Vom beneficia cu toții dacă vom crea o societate în care putem solicita ajutor, vom experimenta mai puțin traume și suferință și unde sprijinul este la îndemână atunci când avem nevoie”.