Antena Căutare

Rusia ignora Chisinaul si deschide sectii de votare in Transnistria

Rusia sfideaza din nou autoritatile de la Chisinau! Ambasada Federatiei Ruse a anuntat ca va deschide, contrar vointei Chisinaului, 24 de sectii de votare in regiunea transnistreana in cadrul alegerilor de duminica, 4 decembrie, in Duma de Stat a Rusiei, informeaza Deutsche Welle. Ministerul moldovean de Externe si-a exprimat nedumerirea si ingrijorarea in legatura cu decizia Moscovei.

Ambasadorul rus la Chisinau, Valerii Kuzmin, a explicat ca „deschizand sectii de votare in regiunea transnistreana, Federatia Rusa s-a condus in primul rand de legislatia rusa, care mentioneaza ca Rusia trebuie sa ofere tuturor cetatenilor sai posibilitatea de a-si exercita dreptul la vot. Ar fi prea complicat ca cetatenii rusi din Transnistria sa vina in partea dreapta a Nistrului pentru a vota", a mentionat ambasadorul Kuzmin, citat de Deutsche Welle.

Iar initiativa Moscovei a bucurat autoritatile separatiste. Asa-zisul ministru de Externe al autoproclamatei Republici Transnistrene, Vladimir Iastrebceak, sustine ca sectiile de votare sunt necesare pentru cei 160.000 de cetateni rusi, care locuiesc in regiune.

Decizia autoritatilor ruse de a deschide sectii de votare in regiunea transnistreana este insa regretabila, potrivit Ministerului moldovean de Externe.

Este regretabil faptul ca, in pofida pozitiei expuse de catre partea moldoveneasca, autoritatile ruse au luat decizia de a deschide 24 sectii de votare in regiunea transnistreana a tarii noastre. Aceste actiuni trezesc nedumirire si ingrijorare si nu sunt de natura sa contribuie la bunele relatii stabilite intre cele doua state", se arata intr-o declaratie emisa de diplomatia moldoveneasca.

Foto: Intactimages

VIDEO! Doi romani, prinsi de carabinieri cu o jumatate de tona de marijuana... Fermierii bulgari cer demisia ministrului Finantelor si ameninta cu blocarea podul Giurgiu-Ruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x