- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Agenţia de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune a declarat că ruşii au deteriorat Laboratorul Central de Analiză - care a procesat o mulţime de deşeuri radioactive.
Ucraina afirmă că ruşii au distrus un laborator din centrala nucleară de la Cernobîl
Agenţia de stat a anunţat într-o postare pe Facebook că laboratorul avea "probe foarte active şi mostre de radionuclizi, care astăzi sunt în mâinile inamicului".
Citește și: Ce se întâmplă la Cernobîl. Specialiștii sunt îngrijorați de situația materialelor radioactive din zonă
Laboratorul, care a costat aproximativ şase milioane de euro, conţinea şi "echipamente de analiză valoroase", care nu erau disponibile în altă parte în Europa, a spus agenţia.
Cernobîl - locul celui mai grav accident nuclear din lume în 1986 - nu este o centrală electrică funcţională, dar necesită totuşi un management constant.
Ruşii au capturat-o în primele zile ale războiului luna trecută şi ţinuseră acolo muncitori câteva săptămâni înainte ca unii să fie eliberaţi.
Guverul României, anunț de ultimă oră despre nor-ul toxic care ar fi ajuns în România. Ce au transmis oficialii
Guvernul a transmis, miercuri, citând datele Administraţiei Naţionale de Meteorologie, că noile date puse la dispoziţie în această dimineaţă de rezultatele măsurătorilor specialiştilor în meteorologie şi mediu indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare. Datele specialiştilor contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile, mai spune ANM.
”Noile date puse la dispoziţie în această dimineaţă de rezultatele măsurătorilor specialiştilor în meteorologie şi mediu indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare. Analiza este bazată pe informaţiile furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus. Începând de astăzi, 23 martie 2022, circulaţia aerului va fi predominant dinspre nord-vest-nord spre sud-est-sud, potrivit Autorităţii Naţionale de Meteorologie”, se precizează într-o postare a Guvernului, care citează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Datele specialiştilor contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile, se mai spune în postare.
Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului continuă să monitorizeze calitatea aerului şi să transmită, în timp real, cetăţenilor şi mass-media date credibile privind rezultatele măsurătorilor, trasmite Guvernul.
Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a afirmat marţi seară că în prezent nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în Ucraina şi condiţiile meteorologice care ar fi putut favoriza deplasarea norului poluant, fiind înregistrate concentraţii reduse de monoxid de carbon.