- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sahar Fares s-a stins din viață la doar 24 de ani. Pompier şi paramedic, era la serviciu în momentul în care, împreună cu alţi 10 colegii de-ai săi, au primit apelul fatal.
Erau anunţati că un incendiu a izbucnit în port. Şi-au luat echipamentul şi au plecat la foc, cum au fost de alte sute de ori. Unii dintre ei, nici nu au mai apucat să îşi îmbrace uniformele.
Nimic nu anunţa însă că avea să fie ultimul drum pentru ei. Echipajul din care făcea parte Sahar s-a apropiat iniţial de hangarul în care erau artificii şi care a luat primul foc.
Beirut, printre ruine, foame și furie. Neglijenţa a îngenunchiat Libanul
Incendiul s-a propagat rapid, iar colegii lui Sahar au luat decizia de a inspecta o magazie din apropiere. Trei pompieri au fost fotografiaţi de un coleg în timp ce încearcă să spargă lacătul de la hangarul cu nitratul de amoniu. Nu ştiau că deschid uşa către infern. Pentru ei, aceea a fost ultima fotografie. La fel şi pentru fotograf. În urma lui, imaginea a fost găsită pe telefonul lui, recuperat din locul exploziei.
Rămăşiţele lui Sahar au fost primele recuperate de la locul tragediei, trupurile altor colegi sunt căutate încă. Fata pompier a fost înmormântată ieri. În aceeaşi zi, fix pe 6 august, dar peste un an, ar fi urmat să se căsătorească. În loc să îmbrace rochia de mireasă, a devenit acum Mireasa Beirutului, simbol al tragediei care a îndoliat oraşul.
Cine a fost Sahar Fares, tânăra care a devenit simbol al tragediei din Beirut
Născută într-o familie modestă, a crescut într-o localitate de lângă graniţa cu Siria, unde adolescenţa nu i-a fost foarte uşoară. Ani la rând satul ei, predominant creştin, a fost ţinta atacurilor grupării jihadiste Stat Islamic.
De mică a fost însă foarte ambiţioasă şi a ajuns să fie printre puţinele femei-pompier din Beirut.
În momentul în care a murit, vorbea la telefon cu logodnicul ei, povesteşte tânărul. Pentru că focul nu era încă foarte mare, a rămas în maşina de pompieri, de unde l-a sunat să îi arate incendiul.
Când flăcările au început să crească în intensitate, Sahar a venit mai aproape de colegii ei. A fost momentul în care au început să se audă zgomote ciudate. Logodnicul a implorat-o să se pună la adăpost. A fost prea târziu.
Cel puțin 154 de persoane au murit în urma exploziilor din Beirut
O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți. Cel puțin 154 de oameni au murit și peste 5.000 au fost răniți. Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri.
Toți oficialii portuari din Beirut care s-au ocupat de supravegherea depozitelor și de securitate începând cu anul 2014 vor fi arestați la domiciliu, potrivit The Guardian.
De asemenea, peste 200.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce explozia uriaşă din portul din Beirut, a distrus numeroase clădiri.
Crește numărul morților în urma accidentului aviatic din India. Autoritățile au anunțat cine sunt victimele: ”Sunt cetăț... Liga Arabă şi Turcia sprijină reconstruirea capitalei libaneze. Proteste anti-guvernamentale, sâmbătă. Noi demisii în râ...