Antena Căutare

Scandalul News of the World: Seful Scotland Yard si adjunctul sau au demisionat

Scandal de proportii in Marea Britanie. Seful Scotland Yard si adjunctul sau au demisionat, in urma interceptarilor facute de ziarul News of the World. Nici premierul David Cameron nu este foarte linistit, mai ales ca are o relatie aproapiata cu patronul publicatiei. Mai bine zis, al fostei publicatii, pentru ca News of The World a fost inchisa, dupa o serie de acuzatii. Jurnalistii au fost acuzati ca au interceptat mii de telefoane, pentru a-si scrie articolele.

"Am informat luni dupa-amiaza, Palatul, Ministrul de Interne si primarul de intentia mea de a demisiona din functia de sef al Politiei Metropolitane"


Cu un anunt sec, directorul Scotland Yard si-a facut iesirea din scena. A fost criticat aspru pentru ca, in 2009, Scotland Yard l-a angajat pe fostul redactor sef-adjunct al ziarului News of the World. Iar in aceste zile, orice legatura cu angajatii tabloidului e un blestem.

"Paul Stephenson a luat o decizie onorabila si si-a asumat responsabilitatea", a spus Ed Miliband, liderul Partidului Laburist.

Era incoltit de toate ziarele pentru ca nu a vrut sa redeschida o ancheta din 2009 privind interceptarile facute de News of the World. E inca o victima pe lista lunga a scandalului. Mai multi angajati ai tabloidului sunt acum cercetati. Fosta sefa de la News of the World a fost arestata si eliberata pe cautiune.

Cel ce resimte cel mai puternic scandalul e magnatul Rupert Murdoch, care-si vede imperiul mediatic de 10 miliarde de dolari amenintat. El s-a vazut nevoit sa inchida News of The World si sa renunte la achizitia unui mare trust de presa britanic. Trustul sau de presa, News Corp, are pierderi serioase la bursa.



Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

IMAGINI SOCANTE! India: o familie intreaga inghitita de apele furioase ale unui rau... UPDATE! Ministerului Muncii: Spania nu a facut nicio notificare oficiala la CE privind restrictionarea accesului romanil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x