Antena Căutare

Schimbare RADICALĂ pentru fumători! Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp! Nimic nu o să mai fie la fel

Parlamentul britanic a aprobat introducerea unui ambalaj neutru pentru țigări, în ciuda opoziției producătorilor din această industrie. Astfel, Marea Britanie devine a doua țară europeană, după Irlanda, care adoptă o astfel de legislație.

Parlamentul britanic a aprobat introducerea unui ambalaj neutru pentru țigări, în ciuda opoziției producătorilor din această industrie. Astfel, Marea Britanie devine a doua țară europeană, după Irlanda, care adoptă o astfel de legislație.

Camera Lorzilor a aprobat această lege, ea urmând să intre în vigoare în mai 2016. Pachetele neutre de țigări, introduse pentru prima dată în lume în Australia la sfârșitul anului 2012, vor avea toate aceeași formă și aceeași culoare, marca specifică apărând doar discret, fără logo, încadrată de o serie de avertismente privind pericolele pe care pe prezintă fumatul.

"Acesta este un pas important spre o generație fără tutun", a declarat Earl Howe, subsecretar de stat al Sănătății. "Fumatul rămâne o problemă majoră de sănătate", iar pachetul neutru va reduce atractivitatea țigărilor în special pentru copii și tineri, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Parlamentarii au avut câștig de cauză în ciuda eforturilor disperate ale lobby-ului tutunului, a spus Penny Woods, un oficial al fundației britanice împotriva bolilor pulmonare. Potrivit opiniei sale, "aceasta este o victorie foarte mare". Companiile de tutun au caracterizat noul procedeu ca fiind "inutil", "nejustificat" și nedorit de către majoritatea utilizatorilor, a spus Giles Roca, director al Tobacco Manufacturers' Association (TMA), un grup de lobby care reprezintă interesele producătorilor de tutun.

"Suntem extrem de dezamăgiți că guvernul nu a luat în considerare impactul acestei măsuri asupra locurilor de muncă și că va încuraja piața ilegală", a mai spus sursa citată.

Irlanda a votat în luna februarie o lege pentru impunerea unui pachet neutru, devenind prima țară din Uniunea Europeană care a adoptat acest tip de legislație. Însă măsura va fi pe deplin eficientă în mai 2017, când toate ambalajele existente vor fi retrase.

În Franța, aceste pachete vor fi "probabil" introduse în magazinele de tutun de la jumătatea anului 2016, a declarat luni ministrul sănătății, Marisol Touraine.

Alertă în lumea medicală! Implantul mamar a dezvoltat o formă rară de cancer: 18 cazul au fost confirmate... UPDATE! Atac terorist în Tunisia - 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x