Antena Căutare

11 septembrie 2001. Statele Unite deveneau victima celui mai sângeros atentat. Observatorul Antenei 1, în direct, cu Alessandra Stoicescu

Se împlinesc 15 ani de la atentatele din 11 septembrie, ziua despre care s-a spus că a schimbat istoria lumii. Trei mii de oameni, între care patru români, au murit atunci în atacurile sinucigaşe ale teroriştilor din Al Qaida.

Se împlinesc 15 ani de la atentatele din 11 septembrie, ziua despre care s-a spus că a schimbat istoria lumii. Trei mii de oameni, între care patru români, au murit atunci în atacurile sinucigaşe ale teroriştilor din Al Qaida.

Ceremoniile memoriale au început cu o procesiune a poliţiştilor din New York, dintre care mulţi şi-au dat viaţa încercând să-i salveze pe cei surprinşi de atac în Turnurile Gemene. Primarul oraşului şi şeful poliţiei s-au alăturat procesiunii şi au depus flori la complexul memorial dedicat victimelor.

”Ce-i spui unui micuț de trei ani care vrea să-și vadă tatăl?” Copiii care şi-au pierdut părinţii în atentatele din 11 septembrie şi-au construit vieţile inspiraţi de tragedie

Pompierii din metropola americană şi-au comemorat şi ei colegii dispăruţi în operaţiunile de salvare de acum 15 ani, printr-o slujbă în catedrala Sf. Patrick din Manhattan.

Pe 11 septembrie 2011, dar mai ales în zilele următoare, Observatorul Antenei 1 a transmis în direct de la New York.

Era perioda în care nu existau televiziuni de stiri, iar Alessandra Stoicescu a fost trimisul special al Antenei 1 la fața locului.

”Au trecut 15 ani! Pe 11 Septembrie 2001 prezentam, alături de Radu Coșarcă, un Observator ce părea jurnalul sfârșitului lumii! In câteva zile, cu prima cursă de după redeschiderea spațiului aerian, eram singurul corespondent român care ajungea la New York. Uriașă responsabilitate la 25 de ani”, a fost mesajul postat de jurnalista Antenei 1, pe pagina sa de Facebook.

”Ce-i spui unui micuț de trei ani care vrea să-și vadă tatăl?” Copiii care şi-au pierdut părinţii în atentatele din 11 s... ”Povestea acestui steag merită spusă!” Misterul drapelului ridicat pe ruinele World Trade Center, dispărut și găsit după...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x