Fostul consilier regal și bunul prieten al Reginei Elisabeta, Sir Michael Oswald, s-a stins din viață pe 17 aprilie, exact în ziua funerariilor Prințului Philip, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă, potrivit Daily Mail.
Sir Michael Oswald a fost consilier regal timp de aproape 30 de ani. Înainte de a intra în serviciul Reginei Elisabeta, Sir Michael Oswald a lucrat și pentru regina mamă.
În 1970 Sir Michael Oswald a devenit manager ar hergheliei regale, post pe care l-a ocupat timp de 28 de ani. Până la moartea reginei mamă din 2002, Sir Michael Oswald a lucrat pentru aceasta, iar din 2003, a preluat postul de consilier al Reginei Elisabeta.
Sir Michael Oswald a fost manager al hergheliei regale britanice
Prieten bun cu Regina Elisabeta, Sir Michael Oswald și-a iubit extrem de mult profesia, așa cum chiar soția lui a mărturisit.
„El a spus întotdeauna că are cea mai minunată slujbă pe care cineva ar putra să o aibă vreodată și că, în viața sa profesională a făcut ceea ce oricum ar fi făcut dacă ar fi fost un om bogat care nu ar fi trebuit să lucreze”, a spus Lady Angela despre soțul ei.
Citește și: Ce și-au spus Prințul Harry și Prințul William în timpul funerariilor bunicului lor
Sir Michael s-a născut în anul 1934, în Walton-on-Thames, Surrey, iar în 1969 a fost recrutat ca manager al Royal Studs, fiind pasionat de cursele de cai.
În anul 2020 Sir Michael a primit titlul de Cavaler în Marea Cruce a Ordinului Regal Victorian.
În urmă cu mai mulți ani, Sir Michael Oswald a povesit o întâmplare în care a sesizat simțul umorului dezovoltat deținut de regină. Pe atunci managerul hergheliei l-a sunat pe asistentul reginei să o anunțe pe aceasta că unul dintre caii săi este la cursă, iar dacă dorește, regina îl poate vedea la televizor. Atunci, asistentul reginei l-a întrebat pe Sir Michael dacă va câștiga calul lor, iar acesta a răspuns că mai mari sunt șansele ca el, managerul hergheliei, să câștige la Jocurile Olimpice. Surprinzător, calul a câștigat cursa, iar când Sir Michael Oswald a sunat-o pe regină să o întrebe dacă s-a uitat la televizor, aceasta a răspuns: „Oh, da. Și trebuie să-ți spun că asistentul este lângă mine și dacă aș fi în locul tău mi-aș găsi o pereche de ochelari negri și o deghizare pentru data viitoare când aș veni pe aici”.
Citește și: Motivul pentru care Prințul Harry ar putea să-și prelungească șederea la Londra
Vestea morții fostului manager al hergheliei regale a venit chiar în ziua în care aveau loc funerariile Prințului Philip, care a decedat la vârsta de 99 de ani.
Prințul Philip a murit la 99 de ani
Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit la vârsta de 99 de ani. În martie, el a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.
El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz.
Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.
În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.
Cine a fost Prințul Philip
Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. Tatăl lui a fost Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, iar mama lui, Prinţesa Alice, fiica lordului Louis Mountbatten şi strănepoată a Reginei Victoria.
A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.
Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu Prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea Regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.
În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.