Antena Căutare

Sir Michael Oswald, fostul consilier al Reginei Elisabeta, a murit la 86 de ani, chiar în ziua funeraliilor Prințului Philip

În timp ce prințul Philip era înmormântat, Regina Elisabeta pierdea un alt om important din viața ei. Bunul său prieten și fostul manager al hergheliei regale Sir Michael Oswald a murit la 86 de ani.

Regina Elisabeta, purtând doliu, la funerariile Prințului Philip Galerie
În timp ce prințul Philip era înmormântat, Regina Elisabeta pierdea un alt om important din viața ei | gettyimages.com

Fostul consilier regal și bunul prieten al Reginei Elisabeta, Sir Michael Oswald, s-a stins din viață pe 17 aprilie, exact în ziua funerariilor Prințului Philip, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă, potrivit Daily Mail.

Sir Michael Oswald a fost consilier regal timp de aproape 30 de ani. Înainte de a intra în serviciul Reginei Elisabeta, Sir Michael Oswald a lucrat și pentru regina mamă.

În 1970 Sir Michael Oswald a devenit manager ar hergheliei regale, post pe care l-a ocupat timp de 28 de ani. Până la moartea reginei mamă din 2002, Sir Michael Oswald a lucrat pentru aceasta, iar din 2003, a preluat postul de consilier al Reginei Elisabeta.

Sir Michael Oswald a fost manager al hergheliei regale britanice

Prieten bun cu Regina Elisabeta, Sir Michael Oswald și-a iubit extrem de mult profesia, așa cum chiar soția lui a mărturisit.

„El a spus întotdeauna că are cea mai minunată slujbă pe care cineva ar putra să o aibă vreodată și că, în viața sa profesională a făcut ceea ce oricum ar fi făcut dacă ar fi fost un om bogat care nu ar fi trebuit să lucreze”, a spus Lady Angela despre soțul ei.

Citește și: Ce și-au spus Prințul Harry și Prințul William în timpul funerariilor bunicului lor

Sir Michael s-a născut în anul 1934, în Walton-on-Thames, Surrey, iar în 1969 a fost recrutat ca manager al Royal Studs, fiind pasionat de cursele de cai.

În anul 2020 Sir Michael a primit titlul de Cavaler în Marea Cruce a Ordinului Regal Victorian.

În urmă cu mai mulți ani, Sir Michael Oswald a povesit o întâmplare în care a sesizat simțul umorului dezovoltat deținut de regină. Pe atunci managerul hergheliei l-a sunat pe asistentul reginei să o anunțe pe aceasta că unul dintre caii săi este la cursă, iar dacă dorește, regina îl poate vedea la televizor. Atunci, asistentul reginei l-a întrebat pe Sir Michael dacă va câștiga calul lor, iar acesta a răspuns că mai mari sunt șansele ca el, managerul hergheliei, să câștige la Jocurile Olimpice. Surprinzător, calul a câștigat cursa, iar când Sir Michael Oswald a sunat-o pe regină să o întrebe dacă s-a uitat la televizor, aceasta a răspuns: „Oh, da. Și trebuie să-ți spun că asistentul este lângă mine și dacă aș fi în locul tău mi-aș găsi o pereche de ochelari negri și o deghizare pentru data viitoare când aș veni pe aici”.

Citește și: Motivul pentru care Prințul Harry ar putea să-și prelungească șederea la Londra

Vestea morții fostului manager al hergheliei regale a venit chiar în ziua în care aveau loc funerariile Prințului Philip, care a decedat la vârsta de 99 de ani.

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit la vârsta de 99 de ani. În martie, el a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz.

Citește și: Gestul lui Meghan Markle în ziua înmormântării Prințului Philip. Cum îl va omagia aceasta pe soțul Reginei Elisabeta a II-a

Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.

Cine a fost Prințul Philip

Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. Tatăl lui a fost Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, iar mama lui, Prinţesa Alice, fiica lordului Louis Mountbatten şi strănepoată a Reginei Victoria.

A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Citește și: A fost înșelată Regina Elisabeta de Prințul Philip, precum în ”The Crown”? Adevărul despre presupusele infidelități

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu Prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea Regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.

În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x