Antena Căutare

Siria si-a inchis granita cu Iordania. Manifestatiile pro-democratie, reprimate violent

Siria a inchis, luni, toate punctele de frontiera cu tara vecina Iordania, au anuntat oficiali sirieni, dupa ce tancuri ale armatei au fost desfasurate in orasul de pe granita de sud Deraa, pentru a inabusi manifestatiile pro-democratie din aceasta regiune, relateaza Reuters, citata de Hotnews.

Un diplomat de rang inalt din capitala iordaniana Amman a confirmat ca doua principale puncte de trecere a frontierei de pe partea siriana, cele de la Deraa si Nassib, au fost inchise traficului.

Un oficial a declarat pentru Reuters ca "masura are legatura cu ceea ce pare a fi o importanta operatiune de securitate ce se desfasoara in acest moment".

Revoltele, reprimate violent

Fortele de securitate siriene si militari loiali presedintelui Bashar al-Assad au luat cu asalt, luni dimineata, suburbia Douma a capitalei Damasc, deschizand focul asupra civililor neinarmati si arestand mai multi localnici, au relatat pentru Reuters mai multi activisti pentru drepturile omului.

"Exista persoane ranite. Mai multi oameni au fost arestati. Fortele de securitate repeta acelasi scenariu in toate orasele in care au izbucnit manifestatii pentru democratie. Vor sa inabuse revolta folosind brutalitate extrema", au spus acestia.

Sursa: Hotnews

Reteaua Sony PlayStation, oprita din cauza hackerilor... Biroul lui Muammar Gaddafi, distrus de avioanele NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x