Antena Căutare

Soyuz 11! Dezastrul în urma căruia 3 oameni și-au pierdut viața!

Soyuz 11 a fost numele de cod pentru singura misiune spațială care a transportat oameni la bordul primei stații spațiale Salyut 1.

Soyuz 11! Dezastrul în urma căruia 3 oameni și-au pierdut viața!
Cei 3 astronauți ai misiunii Soyuz 11 | http://www.spacesafetymagazine.com/

Soyuz 11 a fost numele de cod pentru singura misiune spațială care a transportat oameni la bordul primei stații spațiale Salyut 1.

Misiunea a ajuns la stația spațială Salyut 1 pe 7 iunie și a plecat pe 29 iunie, însă finalul a fost dezastruos. În timpul pregătirilor pentru a reintra în atmosferă, capsula în care se aflau cei 3 membrii ai misiunii s-a depresurizat ucigându-i pe astronauții ruși.

Misiunea spațială Soyuz 11 i-a avut ca membrii în echipaj pe astronauții Georgy Dobrovolsky, Vladislav Volkov și Viktor Patsayev, aceștia devenind primii și singurii oameni care au murit în spațiu.

Pe 30 iunie 1971, în urma a ceea ce părea o reintrare normală în atmosferă și un succes al misiunii spațiale rusești, echipele de recuperare a capsulei misiunii Soyuz 11 au decoperit moartea astronauților.

„Când au deschis trapa, i-au găsit pe cei trei bărbați în scaunele lor, fără să se miște, cu pete vinete pe față și urme de sânge din nas și urechi”, își amintește Kerim Kerimov, șeful comisiei de stat. Acesta a mai spus și că „atunci când i-au scos din modul, Dobrovosky era încă cald. Conform medicilor cauza morții a fost axfisierea”.

Mii de turişti au rămas blocaţi pe aeroportul din Bali. Traficul aerian, în PERICOL MAJOR!... CUTREMURĂTOR! Cadavrul unei românce a fost descoperit pe o plajă din Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x