Antena Căutare

Studentii greci au luat cu asalt universitatile din Romania

Criza economica din Grecia determina numerosi studenti eleni sa aleaga universitati din Romania si Bulgaria. Tinerii sunt atrasi de tara noastra datorita costurilor de trai mai mici, relateaza Novinite.com.

Potrivit cotidianul grec Imerissia, opt din zece studenti greci care s-au inscris deja la Universitati din Cehia si Slovacia si incearca sa se transfere acum in Romania si Bulgaria din cauza costurilor de trai mai mici. In afara de studentii greci, si alti europeni aleg aceste doua tari pentru a economisi bani.

In 2008, anul inceperii recesiunii la nivel mondial, interesul tinerilor greci de a studia in tari ca Marea Britanie, Italia, Franta, Germania si Statele Unite a scazut in mod semnificativ in contrast cu tarile balcanice. Astfel in 2011 erau 2.339 de studenti greci in universitati din Bulgaria, Romania, Slovacia si Cehia, comparativ cu 1.315 in 2007.

Numarul lor ar putea creste pana la aproximativ 2.600, Grecia fiind in al cincilea an consecutiv de recesiune si in al doilea an si jumatate de masuri de austeritate dure care au condus la taieri ale cheltuielilor guvernamentale, inclusiv in domeniul educatiei.

Cele mai populare universitati din tarile balcanice in randul grecilor sunt cele de Medicina, Stomatologie si Farmacie (28 la suta), Pedagogie si Drept (24 la suta), urmate de Politehnica (20 la suta) si Studii Economice (16 la suta).

Sursa: Antena3.ro

Cehia a interzis comercializarea bauturilor care contin peste 20% alcool... Zeci de nave de lupta se aduna in Golful Persic. Israelul si Iranul sunt la un pas de razboi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x