Antena Căutare

Superbacteria din India, o amenintare globala: "Este ca o bomba cu efect intarziat"

NDM-1, noua superbacterie din India rezistenta la aproape orice antibiotic cunoscut, reprezinta o amenintare globala, avertizeaza oamenii de stiinta, citati de AFP. Ei au cerut autoritatilor din sanatate sa urmareasca bacteria, deoarece "in timp este ca o bomba cu efect intarziat", a declarat Patrice Nordmann, seful departamentului de bacteriologie si virologie din cadrul spitalului Bicetre.

"Este urgent, mai intai sa punem la punct un sistem de supraveghere internationala in urmatoarele luni si, in al doilea rand, sa testam toti pacientii internati", din cat mai multe tari cu putinta, a adaugat Nordmann.

"Pentru moment nu stim cat de repede se raspandeste, ar putea trece luni sau ani insa este sigur ca se va raspandi", a spus acesta pentru AFP, mentionand ca masurile au fost deja adoptate in Franta si se discuta punerea lor in practica si in Japonia, Singapore si China.

Medicul francez a participat la cea de-a 50-a intalnire anuala a specialistilor in boli infectioase din Boston, (Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy).

Seful departamentului de baceriologie si virologie din spitalul Bicetre a aratat ca bacteria va avea un teren fertil pentru dezvoltare in India, tara cu o populatie de 1,3 miliarde de oameni, si va putea fi transportata cu usurinta de diaspora numeroasa.

Se presupune ca superbacteria, cunoscuta dupa denumirea NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase 1), provine din India.

Confruntari violente la Moscova si in Caucazul rusesc... Eurobarometru: 90% dintre europeni, in favoarea ajutorului pentru dezvoltarea tarilor sarace...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x