Antena Căutare

Surse NY Times: SUA au adapostit nazisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial

Oficialii americani au adapostit nazisti si le-au oferit functii importante in stat. Asta sustine un raport secret obtinut de New York Times. Documentul de 600 de pagini este o investigatie asupra perioadei de dupa cel de-al Doilea Razboi mondial.

Departamentul american de justitie a incercat sa tina secret documentul despre colaborarea americana. Totusi, dupa patru ani de zile in care oficialii au fost amenintati cu justitia, au fost de acord sa publice o versiune editata. Jurnalistii au obtinut, insa, intreg documentul de 600 de pagini.

Documentul aduce noi dovezi despre felul in care 25 dintre cei mai importanti lideri nazisti au colaborat cu guvernul american iar unii dintre ei au fost rasplatiti cu functii importante pentru ca au acceptat sa vorbeasca.

"Acest guvern stie mult mai multe despre istoria colaborarii americane cu nazistii decat a fost recunoscut in perioada de dupa razboi", a declarat Eric Lichtblau, jurnalist The New York Times.

Oficialii din Departamentul american al Justitiei spun ca raportul, realizat in sase ani de zile, nu a fost finalizat si nu reprezinta versiunea oficiala pentru ca ar contine multe erori si omisiuni.

Cu toate acestea, tot mai multe voci cer acum Washingtonului sa dea detalii complete despre colaborarea cu nazistii.

"Decision Points", ultima lucrare semnata de George W. Bush e o plagiatura... NASA: Gaura neagra "tanara", in apropierea sistemului nostru Solar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x