Antena Căutare

Takeaway.com şi Just Eat au convenit termenii acordului de fuziune prin care vor crea unul dintre liderii globali ai livrărilor de mâncare

Takeaway.com, din Amsterdam, şi rivala sa britanică Just Eat au finalizat termenii unui acord de fuziune prin intermediul căruia vor crea o companie globală de livrare a mâncării care va putea rivaliza cu Uber Eats pentru poziţia de cea mai mare companie de profil din afara Chinei, transmite Reuters.

Noul grup, care se va numi Just Eat Takeaway.com, va fi lider de piaţă în Marea Britanie, Germania, Olanda şi Canada.

Companiile au anunţat luni că au susţinut un acord prezentat pe 29 iulie, în cadrul căruia acţionarii Just Eat vor primi 0,09744 acţiuni noi Takeaway.com pentru fiecare acţiune deţinută.

Termenii acordului evaluează Just Eat la circa 4,7 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde dolari), pe baza preţului acţiunilor Takeaway înregistrat la închiderea tranzacţiilor de vineri.

Acţiunile Takeaway.com au scăzut cu circa 8% de la anunţarea acordului, săptămâna trecută, fiind tranzacţionate luni la circa 76,7 dolari pe unitate.

”Board-ul consideră că este o ofertă atrăgătoare pentru acţionarii Just Eat, care va crea un lider global într-un sector dinamic şi cu dezvoltare rapidă. Împreună vom avea anvergura pentru a profita de oportunităţile uriaşe oferite de piaţa livrărilor, comenzile de mâncare având tendinţa să devină un serviciu curent”, a afirmat preşeditnele companiei britanice, Mike Evans.

Anvergura este foarte importantă pe piaţa de 100 de miliarde de dolari care se dezvoltă rapid, rivali globali precum Deliveroo, a grupului Amazon, şi Uber Eats făcând eforturi pentru a oferi consumatorilor oportunităţi de a alege.

”Are loc o concurenţă fără precedent pe această piaţă globală, cu mulţi noi veniţi”, a spus directorul general al Takeaway, Jitse Groen, care va conduce noua companie.

Fuziunea va permite economii de 20 de milioane de euro după patru ani, jumătate din această sumă fiind obţinută în primul an.

Acordul urmează să fie finalizat la sfârşitul anului 2019, iar apoi acţiunile Just Eat Takeaway.com vor fi listate la Londra. Listarea actuală a Takeaway la Amsterdam va înceta după un an.

Sursa : news.ro

Un avion a aterizat de urgență pe aeroportul din Valencia. Cabina pasagerilor s-a umplut de fum... Coreea de Nord trage alte două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în al patrulea tir în 12 zile, ameninţă cu n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x