Antena Căutare

Tentativa de asasinare esuata! Tinta: al-Awlaki, liderul yemenit al-Qaeda

Anwar al-Awlaki, una dintre cele mai influente figuri al-Qaeda si seful organizatiei teroriste in Peninsula Arabica, a scapat cu viata in urma unui atac cu racheta, executat de o drona americana, scrie BBC, in editia online.

Potrivit raportului oficialilor din Yemen, au existat victime. Doi frati, presupusi ofiteri de rang superior ai al-Qaeda au fost ucisi, insa Pentagonul a refuzat sa comenteze daca Anwar al-Awlaki fost tintit in mod specific, in atac.

Potrivit ministerului apararii yemenit, racheta trasa de catre drona a lovit o masina, care tranzita provincia Shabwa. In masina respectiva se aflau cei doi frati, Musa'id si Abdullah Mubarak, ambii ofiteri in al-Qaeda.

Insa autoritatile americane au crezut ca in masina se afla si al-Awlaki, s-au gandit ca e o ocazie unica, asa ca nu au mai stat pe ganduri si i-au trimis la stramosi pe fratii teroristi. Potrivit informatiilor americanilor, al-Awlaki s-ar fi aflat la un moment dat in masina respectiva, de unde si decizia de atac.

Atacul vine la nici o saptamana dupa asasinarea teroristului numarul unu al planetei, Osama bin Laden. Dupa uciderea acestuia, americanii au promis continuarea razboiului impotriva retelei al-Qaeda.

Sursa: Jurnalul National

Franta, tinta numarul 2 a al-Qaeda: Posibil atentat, la metroul din Paris... Germania: Exporturi record de 100 de miliarde de euro in martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x