Antena Căutare

Toată lumea credea că vine Apocalipsa! Ce s-a întâmplat, de fapt depășește orice imaginație!

Vulcanul Yellowstone este impresionant și activ, așa că, din când în când, este sursa conspirațiilor despre cum distruge planeta. Încă nu e cazul de panică

Vulcanul Yellowstone este impresionant și activ, așa că, din când în când, este sursa conspirațiilor despre cum distruge planeta. Încă nu e cazul de panică.

Unii cercetătorii au declarat că o posibilă erupție a Yellowstone ar fi mai puternică decât s-a crezut anterior. În cazul în care o catastrofă de acest fel ar avea loc, ar sufoca oamenii sub cerul negru de cenușă. Cu toatea acestea, dacă îți faci griji că un supervulcan situat sub Parcul Național Yellowstone ar putea erupe, ar trebui să te oprești.

Șansele ca supervulcanul adormit să se trezească sunt egale cu șansele ca un asteroid imens să lovească Pământul, adică unu la un milion, așa cum declară Jacob Lowenstern, geolog de cercetare la USGS, cel care monitorizează activitatea vulcanică.

Supervulcanii au puterea de a arunca în aer mai mult de 1.000 de kilometri cubi de resturi și de cenușă caldă în momentul erupției, ceea ce ar avea consecințe catastrofale, inclusiv schimbări climatice globale și devastări agricole, conform USGS. Ei primesc informări de supervulcani doar după ce au erupt deja la acea amploare. Există între cinci și 10 supervulcani activi în lume. Cea mai recentă supererupție s-a produs în urmă cu 27.000 de ani în Noua Zeelandă. Cu mult înainte, au existat două supereruperi la Yellowstone: prima a avut loc în urmă cu 2,1 milioane de ani, iar cea de-a doua a avut loc în urmă cu 631.000 de ani, conform USGS.

Află toate detaliile despre cum lumea a crezut că urmează sfârșitul lumii!

Guvernul spaniol a făcut anunțul așteptat de milioane de oameni! Madridul confirmă că va încerca să suspende autonomia C... Alertă în toată lumea! Bananele, unele dintre fructele preferate ale românilor, au fost infectate cu o bacterie: ”Produc...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x