Antena Căutare

Transnistria isi face ambasada in Osetia de Sud

In virtutea solidaritatii separatistilor, Transnistria intentioneaza sa deschida o ambasada in capitala teritoriului Osetia de Sud, informeaza site-ul Infotag

Presedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Anatol Caminschi, se afla la Thinvali pentru a marca 20 de ani de la proclamarea independentei Osetiei de Sud.

Potrivit Infotag, Caminschi a pus piatra de temelie a viitoarei cladiri a ambasadei transnistrene. Oficialul transnistrean si-a exprimat speranta ca lucrarile de constructie vor da impuls relatiilor dintre Transnistria si Osetia de Sud.

Liderul Osetiei de Sud, Eduard Koikoti, a declarat ca Osetia de Sud si Transnistria "au de parcurs un drum la fel de greu", conform Mediafax.

"Aceasta este o sarbatoare populara. La fel ca si Transnistria, am parcurs un drum dificil. Acest lucru ne uneste. Si suntem bucurosi ca astazi, in aceasta sarbatoare, sunteti cu noi. Toate relatiile si intelegerile noastre vor continua. Niciodata nu vom renunta la prietenii nostri si va vom sustine", a declarat liderul Osetiei de Sud.

Din componenta delegatiei transnistrene mai fac parte ministrul de Externe, Vladimir Iastrebceac, si presedintele Curtii Constitutionale, Oleg Cabaloev.

Sursa: jurnalul.ro

Epava avionului prabusit la Smolensk nu se afla intr-o zona securizata... Romania, gazda pentru un suspect saudit de terorism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x