UE a ajuns la un acord şi se pregăteşte să deschidă negocieri de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

Cele 27 de membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, potrivit unui proiect al unei decizii care urmeează să fie finalizat săptămâna aceasta, la care Reuters scrie că a avut acces.

Aspitaţiile europene ale acestor două state din Balcani se lovesc de reticenţele Franţei şi Olandei, sceptice faţă de angajamentul acestora faţă de democraţie şi lupta împotriva corupţiei.

Parisul şi Haga se tem că o nouă extinderea UE ar putea complica şi mai mult coeziunea blocului european, pusă deja la încercare de Brexit.

Însă Franţa şi Olanda şi-au relaxat obiecţiile în ultimele săptămâni.

Grecia era în continuare ostilă, însă surse diplomatice afirmă că Atena a dat undă verde, în acest weekend, după ce a observat că în ultima versiune a documentului a fost introdusă o clauză cu privire la protecţia minorităţilor naţionale în Albania.

Cei 27 de şefi de stat şi de guverne urmează să se reunească într-un summit - prin videconferinţă - joi, consacrat în mare parte impactului pandemiei noului coronavirus.

În cazul în care nu mai există obiecţii, UE urmează să ia decizia extinderii la mijlocul săptămânii, potrivit surselor citate.

Sursa : news.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri