Antena Căutare

UE denunţă interzicerea ”unilaterală” a călătoriilor din Europa impusă de Trump ”fără consultări” şi respinge acuzaţia că nu a făcut suficient împotriva răspândirii viruslui

Uniunea Europeană a denunţat joi interzicerea călătoriilor impusă de către preşedintele american Donald Trump drept o decizie ”unilaterală”, adoptată ”fără consultări”, relatează The Associated Press.

Preşedinţii Consiliului European Charles Michel şi Comisiei Euroene (CE) Ursula von der Leyen subliniază că pandemia noului coronavirus este o ”criză globală, nelimitată la vreun continent, şi necesită mai degrabă cooperare decât acţiuni unilaterale”.

”Uniunea Europeană dezaprobă faptul că decizia americană de a consolida interdicţii de călătorie a fost luată unilateral şi fără consultări”, denunţă ei.

Având în vedere plasarea în carantină a Italiei şi alte măsuri, von der Leyen şi Michel resping totodată acuzaţia lui Trump, potrivit căreia UE nu a făcut suficient în lupta împotriva bolii.

”Uniunea Europeană ia măsuri energice în vederea limitării răspândirii virusului”, subliniază ei.

Sursa : news.ro

Congresul american limitează acţiunea militară a lui Trump împotriva Iranului... Spania - Numărul total de decese a ajuns la 64. Guvernul, testat după ce un ministru a fost diagnosticat cu Covid-19....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x