Antena Căutare

UE sugereaza Rusiei sa cedeze Transnistria

Uniunea Europeana a sugerat Rusiei sa-i cedeze Transnistria, promitand sa deschida drumul Moldovei "unite" in blocul comunitar, in viitorul apropiat, si beneficii economice Tiraspolului.

Potrivit expertului german Alexander Rahr, acest lucru va fi discutat in cadrul intalnirii dintre cancelarul german, Angela Merkel, si presedintii francez si rus, Nicolas Sarkozy si Dmitri Medvedev, care va avea loc duminica si luni, relateaza Nezavisimaia Gazeta, citata de cotidianul Timpul.

Reprezentantul permanent al UE in Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat recent, la o reuniune a Consiliului Permanent al OSCE, ca Rusia ar trebui sa-si incheie operatiunea de mentinere a pacii in Transnistria, iar in formatul existent "5+2", UE si SUA, care la momentul actual sunt observatori, sa devina mediatori.

UE se declara, in ultimul timp, un actor activ in aplanarea conflictului dintre Chisinau si Tiraspol, fiind mai "ofensiva" in actiunile sale decat Rusia, mentioneaza publicatia rusa.

"In Uniunea Europeana se discuta modul de rezolvare a conflictelor inghetate din Europa. Germania a devenit membru al Consiliului de Securitate ONU si va aborda conflictele regionale. Face parte din aceasta initiativa si propunerea Angelei Merkel pentru Medvedev - de a rezolva problema transnistreana", a spus directorul Centrului Berthold Beitz de pe langa Consiliul German pentru Relatii Externe, Alexander Rahr.

Tot articolul, in Jurnalul National

Guvernul ungar se pregateste sa introduca "Taxa de criza"... Hubble a surprins coliziunea a doi asteroizi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x