Antena Căutare

Un grup de cercetatori spanioli testeaza un vaccin impotriva Alzheimer-ului

A fost descoperit vaccinul impotriva Alzheimer-ului. Un grup de cercetatori spanioli le da sperante milioanelor de bolnavi din toata lumea. Serul ar putea sa previna si chiar sa opreasca evolutia cumplitei boli.

Deocamdata, vaccinul a fost testat doar pe soareci de laborator. Rezultatele sunt promitatoare, asa ca cercetatorii au obtinut autorizatia pentru a trece la studiile pe oameni. Testele ar putea incepe in trei sau patru luni si vor dura intre sase si opt ani. Abia dupa aflarea rezultatelor vom sti daca vaccinul apare pe piata.

Alzeheimer-ul afecteaza acum peste 36 de milioane de oameni, iar medicii spun ca in 20 de ani, numarul bolnavilor s-ar putea dubla. Asadar, toata lumea inceraca sa gaseasca un remediu. Australienii, de exemplu, vor cheltui peste 500.000 de dolari anul acesta pentru testarea, in premiera mondiala, a tratamentului. Daca se dovedeste functional, vaccinul ar putea preveni aparitia bolii, cu 30 sau chiar 40 de ani inainte sa se manifeste.

Fratele vitreg al lui Barack Obama s-a apucat de politica si vrea sa devina guvernator... Alerta la Budapesta! Mai multe institutii publice au primit amenintari cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x