Antena Căutare

UPDATE! Bilantul calamitatii din Japonia: Peste 10.000 de morti!

Aproximativ 10.000 de persoane ar fi murit in prefectura Miyagi, cea mai apropiata de epicentrul seismului de 8,8 grade ce a lovit vineri Japonia. Informatia provine de la un reprezentant al politiei, citat de presa nipona.

UPDATE 20.00: Pagubele cutremurului din Japonia: peste 35 mld. $!

UPDATE 14.40: Premierul Japoniei, Naoto Kan, a declarat astazi ca statul nipon se confrunta cu cea mai grava criza dupa al II-lea Razboi Mondial, la doua zile dupa seism si tsunami

UPDATE 14.15: Premierul nipon a anuntat ca, pana in prezent, peste 12.000 de oameni au fost salvati din zonele calamitate

UPDATE 12.10: Batran de 60 de ani, salvat in largul coastelor Japoniei la doua zile dupa cutremur

UPDATE 12.00: VIDEO! Dezastru in Japonia - masini noi, distruse de tsunami

Dupa cele peste 150 de replici, specialistii niponi avertizeaza ca in zilele urmatoare se va produce un nou cutremur, care ar putea depasi magnitudinea 7.

Potrivit presei japoneze, evacuari de proportii sunt in plina desfasurare in orasul Sendai din prefectura Myagi, zona cel mai grav afectata de cutremur.

Autoritatile au luat decizia de frica unui nou cutremur puternic, ce ar putea fi urmat de valuri tsunami.

Intre timp, bilantul provizoriu al victimelor creste de la o zi la alta. Aproape 2.000 de morti, 10.000 de disparuti, peste 1.000 de raniti, sute de mii de evacuati si oameni ramasi fara adapost.

Printre sinistrati de numara si trei romani, aflati in orasul Sendai - unul dintre cele mai grav afectate de seism. Echipele de interventie fac eforturi mari pentru a-i ajuta pe sinistrati. Transporturile si comunicatiile functioneaza greu in toata tara.

50 de state au oferit ajutor autoritatilor de la Tokyo pentru a gestiona situatia.

Seismul puternic si tsunamiul care a urmat au distrus aproape tot in calea lor. Numarul victimelor creste de la o ora la alta. Zeci de mii de oameni au ramas fara un acoperis deasupra capului. Peste sase milioane de case au ramas fara electricitate si aproximativ un milion de persoane nu au apa potabila.

Mii de straini care se aflau in Japonia in momentul seismului au parasit tara in graba.

Printre sinistrati se afla si trei romani, surprinsi de seism in orasul Sendai, unul dintre grav afectate.

Ajutoare internationale sosesc neincetat in Japonia. Salvatori din 50 de tari au sarit in sprijinul niponilor loviti de calamitate. Misiunea lor e insa extrem de dificila.

Avand in vedere numarul mare de persoane disparute, Google a anuntat crearea unei baze de date, unde oamenii ii pot cauta pe cei dragi cu care nu au mai putut lua legatura.

Sursa: Antena3

O familie din Buzau isi cauta cu disperare rudele din Japonia... UPDATE! Alerta nucleara la inca o centrala japoneza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x