Antena Căutare

Vezi LIVE Ziua Nationala a Frantei, sarbatorita la Paris!

Astazi, 14 iulie, francezii isi sarbatoresc Ziua Nationala. La fel ca si in alti ani petrecerea este marcata cu fast la Paris, scrie Le Figaro, citat de HotNews.

Peste 300 de vehicule militare, 241 de cai, 84 de avioane si elicoptere sunt asteptate la parada de pe Champs Elysee.

Mai mult, pentru traditionala defilare 7.000 de militari se pregatesc de cateva saptamani, iar in acest an, pentru prima data vor defila cantand pe cel mai cunoscut bulevard din Paris.

Sarbatoarea va fi completata de concerte in aer liber si mult-asteptatul foc de artificii de la Turnul Eiffel, la finalul zilei.

Vezi aici LIVE festivitatile de pe Champs Elysee!


Franta sarbatoreste, pe 14 iulie, 222 de ani de la asa-numita "cadere a Bastiliei", inchisoarea considerata simbolul absolutismului monarhic. Caderea Bastiliei a ramas, pana astazi, simbolul Revolutiei Franceze (1789) si al trecerii la epoca moderna, cu toate ca, la data la care a fost luata cu asalt de protestatari, temuta inchisoare adapostea doar 7 prizonieri.

Vezi cum au mai sarbatorit francezii de Ziua Nationala!




Foto: bbc.co.uk

Ambasadorul Frantei: Romania poate adera partial la Schengen in 2011... Scandalul News of the World se intinde pe tot globul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x