Antena Căutare

Vladimir Putin vizitează Roma pentru îmbunătăţirea relaţiilor Rusiei cu Italia. Va avea întâlnire și cu Papa Francisc

Agenţia de stat TASS a informat că vizita de pe 4 iulie va include discuţii cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi premierul Giuseppe Conte, Putin căutând să îmbunătăţească relaţiile economice cu NATO şi Italia.

Preşedintele rus Vladimir Putin vizitează joi Roma pentru a participa la discuţii cu liderii italieni şi a se întâlni cu Papa Francisc la Vatican, conform Radio Free Europe.

Agenţia de stat TASS a informat că vizita de pe 4 iulie va include discuţii cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi premierul Giuseppe Conte, Putin căutând să îmbunătăţească relaţiile economice cu NATO şi Italia. Conte a cerut ca Rusia să revină în G7, organizaţie care a suspendat Moscova în 2014 după anexarea Crimeei.

Într-un interviu acordat TASS, Conte a declarat: „Voi avea oportunitatea să ofer aceeaşi ospitalitate preşedintelui Putin. Am fost primit cu căldură la Moscova în octombrie. Vom avea ocazia să discutăm despre relaţiile bilaterale şi cum le-am putea îmbunătăţi”.

Vicepremierul Matteo Salvini, care şi-a exprimat admiraţia faţă de Putin, a cerut limitarea sancţiunilor UE asupra Rusiei pentru anexarea Crimeei.

Putin este aşteptat să ajungă la Vatican după-amiază. Întâlnirea sa cu Papa va avea loc cu zi înainte de o vizită de două zile la Vatican a liderilor catolici ucraineni.

În 2015, Papa a făcut apel la Putin să facă „un efort sincer şi mare” pentru a aduce pacea în estul Ucrainei. Acolo, luptele între forţele guvernului ucrainean şi separatiştii pro-Rusia au dus la moartea a 13.000 de persoane din aprilie 2014.

Unii analişti au afirmat că vizita lui Putin ar putea duce, într-un final, la o vizită a suveranului pontif la Moscova.

După întâlnirea de la Vatican, Putin se va întâlni cu preşedintele italian şi premierul Conte iar apoi va participa la o conferinţă de presă privind dialogul dintre Rusia şi Italia la sediul Ministerului de Externe.

Sursa : news.ro

Presa de stat din China dă vina pe amestecul guvernelor occidentale pentru violenţele din Hong Kong... Donald Tusk a cerut Parlamentului European să aprobe numirea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x