Antena Căutare

Volodimir Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși: „Nu vă trimiteţi copiii la război!” Ce a transmis președintele Ucrainei

VOlodimir Zelenski a transmis un mesaj pentru mamele rusoaice ai căror copii sunt recruți trimiși la război în Ucraina. Președintele ucrainean a afirmat că peste 12.000 de militari ruşi au murit de la începutul războiului şi mulţi alții au fost răniţi.

Volodimir Zelenski, în Kiev Galerie
Volodimir Zelenski a afirmat că peste 12.000 de militari ruşi au murit de la începutul războiului | Profimedia

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului. Recent, președintele ucrainean s-a adresat mamelor rusoaice, îndemnându-le să nu-și lase copiii la război. Liderul de la Kiev a menționat că soldații ruși se pot încă salva dacă predau armele și pleacă.

În cadrul mesajului transmis din mijlocul războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a precizat că vrea din nou să se adreseze mamelor rusoaice, în special mamelor recruților.

Oficiali de la Kremlin au recunoscut pentru prima dată pe 9 martie că în Ucraina sunt trimiși și recruți, după ce cu o zi înainte Vladimir Putin spunea că tinerii nu sunt implicați în ceea ce el numește „operațiune militară specială”.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruoaice: „Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină”

Rusia a recunoscut pentru prima dată prezenţa recruţilor în Ucraina după ce mai multe mame s-au plâns că nu aveau informații despre fiii lor.

Volodimir Zelenski le-a îndemnat pe mame să acționeze imediat dacă au suspiciunea că băieții lor sunt trimiși în Ucraina.

„Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină. Nu credeţi promisiunile că vor fi trimişi doar undeva pentru exerciţii sau doar undeva în condiţii non-combat. Verificaţi unde sunt fiii voștri. Şi dacă ai chiar şi cea mai mică suspiciune că fiul tău ar putea fi trimis la războiul împotriva Ucrainei, acţionează imediat. Nu-ţi da fiul la moarte sau în robie. Ucraina nu şi-a dorit niciodată acest război îngrozitor şi Ucraina nu vrea, dar se va apăra atât cât va fi necesar”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucriana.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a transmis Zelenski zilele trecute.

Liderii europeni, noi decizii cu privire la situația Ucrainei. Cum va intra țara în Uniunea Europeană... Ryan Sanderson este transsexual și a adus pe lume un copil. Cum a fost posibil și ce simte pentru fiul său...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x