Antena Căutare

WikiLeaks: Romania, o posibila ruta pentru un transport de echipament interzis catre Iran

Documentele WikiLeaks continua sa scoata la iveala lucruri noi, referitoare si la Romania. Astfel, Evenimentul Zilei a descoperit o telegrama a Departamentului de Stat american, trimisa in februarie 2008 Ambasadei SUA din Berlin, prin care ii cerea celei din urma sa discute cu guvernul german despre unele amanunte referitoare la un echipament necesar programului balistic iranian. In 2007, o firma din Germania avea de gand sa il trimita in Iran printr-un intermediar din Croatia, Romania sau Rusia.

Shahid Bakeri Industrial Group era firma care ar fi trebuit sa primeasca echipamentul - o camera climatica de testare. Shahid Bakeri Industrial Group este dezvoltatorul iranian de rachete.

In telegrama publicata de WikiLeaks nu este prezentat si numele firmei germane care intentiona sa trimita materialul.

In document se mai arata ca firma germana voia sa evite restrictiile impuse de Berlin in privinta livrarilor de echipamente necesare programului militar al Iranului. In telegrama se precizeaza ca in Romania exista un intermediar care putea livra materialul Iranului, insa nu indica numele acestui intermediar si nici traseul definitiv al camerei de teste.

Apoi, in telegrama se mentioneaza ca un intermediar din Croatia a inaintat o oferta pentru echipament, ruta acestuia urmand a fi Croatia - Emiratele Arabe Unite si Iran, destinatarul final al transportului.

Fragment dintr-un manuscris al lui Leonardo da Vinci, descoperit in Franta... Fost ministru croat: 4 ani de inchisoare, pentru deturnare de fonduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x