Antena Căutare

Zeci de curiosi fac poze cu giganticul vas de croaziera Costa Concordia la locul naufragiului

Carcasa navei Concordia, care a esuat ca o balena enorma la cateva zeci de metri de tarm, in apropiere de insula toscana Giglio, a atras un turism macabru la acest sfarsit de saptamana, zeci de curiosi venind sa faca poze cu giganticul vas de croaziera, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Am adus aici toata clasa pentru a vedea daca putem descoperi ce s-a intamplat. Cautam hotelul in care s-a ascuns capitanul dupa naufragiu", explica Benedetta, o profesoara urmata de o trupa de liceeni veniti sa vorbeasca cu curatorul acestei insule cu 800 de locuitori.

Filippo, un liceean in varsta de aproximativ 15 ani, speculeaza asupra cauzelor catastrofei: "Daca se demonstreaza, comandantul bea in timp ce pilota nava? Poate Costa (compania) a incercat sa il acopere?"

Concordia a lovit violent o roca in noaptea de vineri spre sambata, saptamana trecuta, dupa care a esuat la 30 de metri de tarm, in fata insulei Giglio, de obicei ignorata in circuitele clasice. Pentru moment, au fost gasite 13 cadavre in mare sau in epava navei, iar aproximativ 20 de persoane sunt date disparute.

Comandantul, consemnat la domiciliu de marti, a recunoscut ca a facut o "prostie" navigand prea aproape de mal, dar a negat ca a intarziat sa alerteze echipele de salvare si ca a abandonat nava in timpul operatiunilor de evacuare.

"Imaginati-va, un vapor de asemenea dimensiuni, care sa scufunde astfel, asa ceva nu s-a mai vazut in istoria marinei italiene, nici chiar in cea mondiala, iar acest lucru trebuia sa ni se intample noua!", se mira un marinar cu experienta din portul insulei Giglio.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Hepta

Italia: Trei romani, morti intr-un accident rutier... Curtea Suprema a Rep. Moldova ar fi recunoscut independenta Transnistriei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x