Antena Căutare

1 MARTIE 2018. Superstiţiile de care TREBUIE să ţii cont de Mărţişor! Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în această zi

1 MARTIE se apropie cu paşi repezi, iar mărţişoarele sunt deja pregătite să fie purtate. Puţini ştiu, însă, ca în fiecare zonă a ţării există câte o tradiţie de care este bine să ţii cont. Iată care sunt cele mai importante superstiţii: 

1 MARTIE se apropie cu paşi repezi, iar mărţişoarele sunt deja pregătite să fie purtate. Puţini ştiu, însă, ca în fiecare zonă a ţării există câte o tradiţie de care este bine să ţii cont. Iată care sunt cele mai importante superstiţii:

FEMEILE SE SPALĂ PE FAȚĂ CU APĂ DE PLOAIE: În zona Bihorului, tinerele se spală pe față cu apă de ploaie în dimineața de 1 Martie, pentru a fi frumoase toată viața și sănătoase. Dacă nu plouă în ziua de 1 Martie, este bine ca apa de ploaie să fie strânsă din timp pentru această zi.

MĂRȚIȘOAELE SE POARTĂ PÂNĂ APAR BERZELE: Întoarcerea berzelor este momentul-cheie în care femeile pot renunța la mărțișorul primit de 1 Martie. Până ce văd prima barză, acestea sunt nevoite să lase mărțișorul la piept, iar în momentul în care zboară o barză deasupra lor, să ”arunce” mărțișorul în aer legat de un balon. Acest lucru este făcut pentru fertilitate, frumusețe și prosperitate.

MĂRȚIȘOARELE SE LEAGĂ DE TRANDAFIRI: În anumite zone din Moldova, după ce mărțișorul nu mai este purtat, se leagă de un fir de trandafir pentru chemarea norocului. Se pot lega firele de ață roșii și albe și de primul pom care înflorește în curte sau în fața casei.

MĂRȚIȘORUL ALUNGĂ BLESTEMELE: În mai multe sate din Transilvania, mărțișorul se leagă la poarta casei pentru a alunga spiritele rele și fantomele celor decedați care bântuie satul.

FETELE CARE SE SPALĂ CU APĂ DE FRAGI SE MĂRITĂ: În Banat există obiceiul ca în ziua de 1 Martie fetele să se spele pe față cu apă scursă de pe frunzele de fragi din pădure pentru a-și crește șansele de măritiș.


Cea mai frumoasă declarație de dragoste pentru femei cu ocazia zilei de 8 martie: „Orice femeie ar trebui...”... MARTIE - cea mai PERICULOASĂ din an! Ce să faci, ca să scapi de greutăți și blesteme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x