Antena Căutare

11 septembrie 2001. FOTOGRAFIILE

Sunt 11 ani de atunci. Multe dintre aceste imagini au fost, deja, vazute! Altele, nu!

Imaginea a aparut in "New York Daily News", ziarul fiind criticat pentru ca a permis aparitia ei, la o zi dupa tragedie. Dupa accea, administratia americana a interzis utilizarea fotografiilor care prezentau parti ale corpului omenesc ale victimelor atentatelor din 11 septembrie.

Fotograful Jonathan Torgovnik a "tras" acest cadru pe 12 septembrie dimineata, de la etajul cinci al unei cladiri ce avea sa "supravietuiasca" la cativa metri de WTC.

falling-man

Celebra imagine luata de Richard Drew, "The Falling Man", pe 11 septembrie, la 9.41.15 AM. Richard "acoperea" Saptamana Modei cand a fost trimis la Turnuri. Oficial, nimeni nu a sarit pe geam. Neoficial, au fost 200.

"Domnule Presedinte, al doilea avion a lovit WTC. America este atacata!". Cu aceste cuvinte Andrew Card, seful staffului de la Casa Alba, l-a informat pe Bush de tragediile din 11 septembrie. Bush se afla la o scoala in Florida.

Bill Biggart a auzit la radio de atacuri. Si-a luat camera si s-a dus acolo. Turnul din Nord s-a prabusit si l-a ingropat. A fost singurul fotograf ucis. Aparatul si filmul au fost recuperate. Acesta este ultimul sau cadru "tras".

Prima victima a atentatelor, Parintele Mychal Judge, capelan al Departamentului de Pompieri din New York. Afland de atentate, s-a dus direct acolo. Se afla in North Tower cand cel din Sud a cazut. Suflul l-a ucis in momentul in care spunea: "Tata Ceresc, te rog opreste asta!". A fost descoperit de cativa pompieri si dus pe un scaun afara. Era prea tarziu. Decedase. Este, oficial, victima "0001". Aceasta imagine a devenit Pieta americana...

Asa aratau cei de pe strada, la cateva minute de la tragedii...

O fotografie cu evrei din lagarele naziste, folosita intr-o reclama la pastile pentru slabit... Olanda: Doua avioane au ramas agatate in aer, dupa ce s-au ciocnit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x