Antena Căutare

A fost spectacol pe cer! Cum s-a văzut în România cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol

Milioane de oameni din lumea întreagă au stat aseară cu ochii aţintiţi spre cer, ca să urmărească cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol. Preţ de o oră şi 43 de minute, Luna a fost acoperită de umbra Pământului.

Milioane de oameni din lumea întreagă au stat aseară cu ochii aţintiţi spre cer, ca să urmărească cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol. Preţ de o oră şi 43 de minute, Luna a fost acoperită de umbra Pământului.

Fenomenul a fost văzut cel mai bine în mare parte a Africii, Orientul Mijlociu şi India. Şi în România, mii de oameni au aşteptat să vadă spectacolul. Din păcate, pentru cei mai mulţi, concluzia a fost cam aceeaşi: "Ce frumos s-a văzut eclipsa la televizor".

Pătura de nori a lăsat să se întrevadă foarte puţin din spectacolul astronomic. Aşa că românii au urmărit eclipsa pe telefoanele mobile sau pe ecrane amplasate în locuri publice, prin transmisiile live din alte ţări.

Cea mai lungă eclipsă de lună a secolului 21 i-a pus pe jar pe pasionaţii de astronomie şi nu numai. Intrarea în umbră a satelitului Terrei a început la ora 21 şi 24 de minute, când marginea stângă a Lunii a devenit mai puţin strălucitoare decât restul discului. După numai o oră, la 22 si 29 de minute, Luna se afla în totalitate în umbra Pământului. Din acel moment, tot discul a fost cufundat în umbră, căpătând nuanţe de portocaliu şi cărămiziu. Iar momentul maxim al eclipsei al fost la 23 şi 22 de minute. În total, Luna a fost complet acoperită de Pământ timp de 103 minute.

În Capitală, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu" a fost deschis vizitatorilor între orele 9 seara şi 3 dimineaţa.

A ÎNCEPUT! Eclipsa totală de Lună este vizibilă și în România... Avertisment teribil! Sfârșitul lumii, tot mai aproape?! Omenirea trăiește "pe datorie", iar resursele sunt apr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x