Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Chefi la cutite

"Am străbătut 34.000 de kilometri. A fost înfricoșător, am stat la - 56 de grade!" La 64 de ani, un rus a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii

Fedor Konyukhov, un rus în vârstă de 64 de ani a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii, după o călătorie care a durat 11 zile, informează Reuters.

Fedor Konyukhov, un rus în vârstă de 64 de ani a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii, după o călătorie care a durat 11 zile, informează Reuters, citată de news.ro.

Aventurierul rus a aterizat în siguranţă pe un teren privat din vestul Australiei şi a spus că apreciază mirosul şi cât de minunat este pământul. Omul de afaceri şi aviatorul Dick Smith a fost cel care l-a asistat la aterizare.

Fedor Konyukhov s-a îmbarcat în această călătorie pe 12 iulie, în Northam, vestul Australiei. Rusul a deborât vechiul record, stabilit în 2002 de Steve Fossett la 13 zile şi jumătate.

11 zile, 34.000 de kilometri, - 56 de grade Celsius: "Este înfricoșător să fii atât de departe de civilizație!"

”După ce a străbătut 34.000 de kilometri în jurul lumii, a depăşit punctul din care plecase. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. A avut noroc şi este incredibil”, a spus Smith, care a realizat primul zbor solo în jurul lumii cu elicopterul, în 1983.

Când a doborât recordul, Fedor Konyukhov se afla la o altitudine de 6.000 de metri şi avea o viteză de 60 de km/oră, potrivit explicaţiilor date de Dick Smith. El a mai precizat că rusul a fost nevoit să navigheze încă o oră pentru a găsi un teren potrivit pentru aterizare.

Cea mai mare altitudine la care a zburat Fedor Konyukhov în călătoria sa a fost de 10.000 de metri, iar rusul a fost nevoit să înfrunte temperaturi extreme, chiar de -56 de grade Celsius, care au făcut ca masca sa de oxigen şi apa pentru băut să îngheţe.

În plus, el a avut parte şi de furtuni electrice, iar în ultima parte a călătoriei a fost împins de curenţi, pe o distanţă considerabilă, spre sud, în timp ce traversa Oceanul Indian.

”Este înfricoşător să fii într-un punct atât de sudic şi departe de civilizaţie”, a scris Konyukhov într-un text publicat pe blogul său, la care a avut acces de câteva ori în călătoria sa. ”Acest loc este foarte izolat şi îndepărtat... doar o strat gros de nori între mine şi orizontul negru în est”, a mai scris aventurierul rus.

Recomandari