Antena Căutare

Afla unde este cel mai linistit loc din lume!

Se spune ca tacerea e de aur. Insa, exista o camera in Statele Unite ale Americii unde linistea devine, dupa o scurta perioada de timp, de nesuportat.

Camera "surda", asa cum a fost poreclita de proiectantii sai, se gaseste in cadrul laboratoarelor Orfield din Statele Unite ale Americii si absoarbe sunetele in proportie de 99,99%. Incaperea a intrat in Cartea Recorduilor ca fiind cel mai linistit loc din lume.

Insa, camera "surda" poate cauza halucinatii persoanelor care stau o perioada prea lunga de timp inauntru. Recordul este detinut de un barbat care a rezistat 45 de minute.

Camera are pereti dubli din otel si beton si este antifonata cu fibra de sticla groasa de 1 metru.

"Cand este liniste, urechile se adapteaza. Cu cat este mai liniste intr-o incapere, cu atat auzi mai multe lucruri. Bataile inimii, plamanii, stomacul pot fi foarte usor auzite. Intr-o camera izolata fonic, tu devii sunetul, iar acest lucru poate fi destul de deranjant", a marturisit Steven Orfield, proiectantul camerei.

Astfel de incaperi sunt folosite de NASA pentru a-i testa pe astronautii care urmeaza sa plece in spatiu, dar si de companiile producatoare de masini sau electrocasnice.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: Steven Orfield

FOTO! Vezi cel mai inalt pod suspendat din lume!... Imbratisare tandra intre doi... morcovi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x