Antena Căutare

Ai nevoie de 3 lei lunar pentru o așa minune! Cu o lingură pe zi din acest condiment, vei scăpa rapid de 7 kilograme

Nu mai e demult un secret: cea mai bună modalitate de a pierde în greutate e să-ți stimulezi metabolismul

Ai nevoie de 3 lei lunar pentru o așa minune! Cu o lingură pe zi din acest condiment, vei scăpa rapid  de 7 kilograme
Dieta | diete.ro

Nu mai e demult un secret: cea mai bună modalitate de a pierde în greutate e să-ți stimulezi metabolismul. Există o mulțime de produse naturale care pun metabolismul pe fugă, așa că nu e nevoie să renunți de tot la alimentele tale preferate.


Deși poate da rezultate pe termen scurt, înfometarea nu e o modalitate sănătoasă de slăbit. Cel mai bine e să încerci să slăbești sănătos, introducând în alimentație alimente și condimente care stimulează metabolismul.

În cadrul unui studiu de 3 luni, 88 de femei supraponderale au fost împărțite în 2 grupuri, de cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Iran. Ambele grupuri au redus consumul zilnic de calorii cu 500, iar femeile din primul grup au mâncat pudră de chimion cu 140 ml de iaurt.

Cele din al doilea grup au mâncat iaurt simplu. 3 luni mai târziu, participantele care au consumat pudră de chimion au dat jos aproximativ 7 kg, iar grăsimea corporală a fost redusă cu până la 14,64%, adică triplu față de grupul fără chimion.

Cateva indicatii terapeutice ale chimionului:

1. Semintele de chimion sunt cunoscute din vremuri stravechi, ca leac pentru durerile de stomac, calmeaza colicile intestinale. Faceti infuzie cu ele, pentru a inlatura indigestia.

2. Trateaza colicile sugarilor, va scapa de constipatii, colon iritabil, diaree si colite. Pentru toate aceste probleme digestive, fierbeti o lingurita cu chimion intr-o cana cu apa, adaugati o lingurita cu suc din frunze de coriandru si putina sare, pentru gust, sau faceti infuzii din cantitati egale de seminte macinate de chimion, piper si ghimbir.

In caz de diaree, prajiti doua-trei lingurite cu seminte de chimion si macinati-le fin. Adaugati cate un varf de cutit cu ghimbir, scortisoara si piper. Amestecati-le intr-o cana cu iaurt si consumati amestecul de doua ori pe zi.

3. Chimionul este indicat si in anorexii, in dispepsii si ca aromatizant.

4. Chimionul este folosit cu succes si in bronsite, raceli, nevralgii si alte boli acute de plamani, in afectiunile cardiace pe substrat nervos, in tahicardie si in tulburarile circulatorii. Poate fi un remediu bun si pentru tratarea laringitelor si are un efect pozitiv asupra respiratiei, in general.

5. Compresele din infuzie sau decoct de chimion neindulcit au rol antiseptic in spalaturi oculare.

6. Femeile insarcinate il pot consuma pentru declansarea nasterii, reducerea starilor de greata, reglarea hormonala si pentru sporirea cantitatii de lapte. In caz de necesitate a stimularii lactatiei, amestecati o lingurita cu chimion si putin zahar nerafinat si beti la culcare, cu lapte cald.

7. Aplicata sub forma de cataplasma, planta are efecte antitumorale in inflamatiile de sani si testicule.

8. In Orient, combinatia de chimen, piper negru si miere este considerata a fi un stimulator sexual natural.

9. Daca suferiti de insomnie presarati o lingurita cu pudra de chimion pe o banana taiata in felii, pe care o consumati in fiecare seara.
10. In caz de oboseala accentuata, faceti un amestec din cate o jumatate de lingurita cu chimion, coriandru, piper si linte. Acestea se fierb intr-o cana cu apa, se adauga sare si se bea tot lichidul.

Sursa: doctorulzilei.ro

VIDEO: Céline Dion a izbucnit în plâns și i-a transmis un mesaj în ceruri soțului mort. Sute de oameni au sfârșit în lac... Bendeac ”îmbulinat”. Vedeta a atras toate privirile într-un centru comercial!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x