Căutare Live

Anunță poliția dacă vezi vreodată o persoană cu punct negru în palmă. Ce înseamnă acest desen

De mulți ani încoace, zeci de mii de persoane se fotografiază cu un punct negru în palmă și apoi urcă imaginile pe rețelele sociale. S-a declanțat o adevărată mișcare încă de acum cinci ani, când au fost inregistrați milioane de oameni purtând o pată neară pe mână. Iată ce înseamnă acest desen

Anunță poliția dacă vezi vreodată o persoană cu punct negru în palma. Ce înseamnă acest desen

Profimedia

Totul a început pe Facebook, în urmă cu ceva timp, atunci când s-a lansat campania „Black Dot Campaign”. Semnul a devenit cunoscut în toată lumea la scurt timp după ce milioane de oameni au început să se fotografieze în acest fel.

Ce este punctul negru?

Campania "Punctul negru" a fost creată de mama a doi copii, victimă a violenţei domestice, pentru a ajuta femeile sau bărbaţii care sunt abuzaţi în relaţie. Iniţiativa vizează victimele tăcute, cărora le este teamă să spună prin ce trec, îndemnându-le să îşi deseneze un punct negru în palmă, pentru a fi recunoscute şi, eventual, ajutate.

Scopul acestui demers este acela de a-i face pe oameni să recunoască victimele abuzului domestic și să aibă șansa de a oferi ajutor. Punctul negru de pe palmă semnifică, de fapt, un strigăt de ajutor. Dacă o persoană arată acest semn, atunci înseamnă că se simte în pericol și solicită, discret, ajutorul celor din jur.

Sfântul Andrei 2020. Mesaje de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase și originale urări de la mulți ani... Țara în care poți face plajă la 42 de grade, în acest moment. Temperaturile neașteptate au șocat locuitorii...
Lecții karmice pentru fiecare zodie. Ce semne îți transmit astrele
Experiențele anilor anteriori vin ca lecții karmice pentru fiecare zodie. Acestea trebuie...
Horoscopul zilei de 1 octombrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 octombrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de un început de...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x