Antena Căutare

Anunțul oficial făcut de NASA: Un fenomen dezastruos ar putea rade de pe suprafața pământului țări întregi! Despre ce este vorba

Încălzirea globală este un fenomen care a stârnit, de-a lungul timpului, nenumărate controverse, însă potrivit ultimelor date furnizate de NASA, o creștere a nivelului oceanelor de cel puțin un metru cauzată de creșterea temperaturilor este inevitabilă în următorii 100-200 de ani.

Încălzirea globală este un fenomen care a stârnit, de-a lungul timpului, nenumărate controverse, însă potrivit ultimelor date furnizate de NASA, o creștere a nivelului oceanelor de cel puțin un metru cauzată de creșterea temperaturilor este inevitabilă în următorii 100-200 de ani.

Astfel, în cazul în care aceste estimări vor deveni realitate, țări precum Belgia sau Olanda, dar și unele state din zona Oceanului Pacific vor fi expuse acestor schimbări, însă oamenii de știință nu știu cât de repede se vor topi principalele calote glaciare de la poli.

"Ținând seama de ceea ce știm acum despre expansiunea oceanelor ca efect al încălzirii și despre topirea ghețarilor și a calotelor glaciare, care se adaugă apelor din oceane, este aproape sigur că vom avea o creștere a nivelului mării de cel puțin un metru și, probabil, chiar mai mult", a declarat Steve Nerem de la Universitatea din Colorado, care conduce echipa NASA însărcinată cu monitorizarea creșterii nivelului mării.

"Cu toate acestea, nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla în secolul viitor sau într-o perioadă mai lunga", a adăugat el.

Ultimele predicții serioase, care datează din 2013, făcute de un grup de lucru interguvernamental al ONU privind schimbările climatice, se referă la creșterea oceanelor cu 30 — 90 de centimetri până la sfârșitul secolului.

Oamenii de știință monitorizează în special gheața din Groenlanda, care a pierdut în medie 303 miliarde de tone pe an în ultimul deceniu. Se apreciază că Antarctica, la rândul său, se topește într-un ritm de 118 miliarde de tone pe an.

Mai mult de atât, nivelul oceanelor a crescut cu aproximativ 7,6 centimetri din 1992, înregistrându-se maxime de 23 de centimetri în unele locuri din cauza variațiilor naturale de relief.

Sursa: Antena 3

Gest senzațional făcut de o adolescentă la BAC! Cum a predat foaia de examen... Cel mai simpatic TEST CU BEŢE de CHIBRIT! Cei mai mulţi nu reuşesc să îl rezolve...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x