Antena Căutare

August 2014, luna ciudățeniilor! Evenimente astronomice rare și superstiții ale ultimelor zile de vară

Luna august este o lună plină de evenimente, unele benefice, altele nu, de fenomene rare, chiar stranii!

Luna august este o lună plină de evenimente, unele benefice, altele nu, și de fenomene rare, chiar stranii!

Să începem cu ceva pozitiv. În primul rând, avem mai mult timp liber. Luna august din acest an are cinci zile de vineri, cinci zile de sâmbătă și cinci zile de duminică. Un mit chinezesc zice că acest lucru se întâmplă o dată la 823 de ani și că acest fenomen se numește „buzunarele pline cu argint". Practic însă, acest fenomen a mai avut loc în urmă cu 17 ani, mai exact în 1997, şi se va mai repeta peste alţi 11, adică în 2025.

Pe 10 august a avut loc un fenomen astronomic unic: în aceeiaşi noapte am avut cea mai mare lună a anului, cea mai mare Super Lună din acest an şi luna plină cea mai aproape de Pământ în 2014! Pentru ca fenomenul să fie unul şi mai spectaculos, a fost însoţit de o ploaie de meteoriţi.

Apropierea satelitului natural de planeta noastră nu a fost lipsită, însă, de efecte secundare. Se pare că fenomenul a influenţat negativ dispoziţia oamenilor, amplificând orgoliul, mânia, egoismul sau tendinţele dominatoare.

Apoi, August este una dintre lunile cu cele mai multe sărbători religioase, evident însoţite de superstiţii şi obiceiuri care încă se mai păstrează la sate. De Adormirea Maicii Domnului, spre exemplu, este interzis scăldatul în apa râurilor, despre care se spune că a fost spurcată de cerb, în ziua de Schimbarea la Faţă. Ghinion mai aduce şi mersul înapoi, chiar şi un pas în spate. De asemenea, nu este bine să-ţi tunzi părul şi să artunci pletele la gunoi. Dea semenea, bătrele de la ţară spun că dacă faci foc în vatră atragI boală şi necazurile.

Ca să terminăm îmtr-o notă optimistă, potrivit numerologilor, luna august este cea mai norocoasă. Ei susţin că lunile care au 5 zile de vineri, 5 de sâmbătă şi 5 duminici sunt de bun augur pentru câştiguri. Totuşi, nu vă sfătuim să încercaţi să verificaţi teoria la jocuri de noroc. Un proverb românesc spune că n-ai parte de banii nemunciţi.

Câțiva turiști au fost asaltați de un leu chiar în mașină, în Africa de Sud... Ai probleme cu internetul? Rechinii sunt de vină: Fiarele rod cablurile de pe fundul oceanelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x