Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Shrek, berbecul care a scăpat de tuns vreme de șase ani, ascunzându-se în peșteri.„Arăta ca o creatură biblică”

Shrek a fost un berbec din Noua Zeelandă, devenit celebru în 2004, datorită stratului său de lână gigantic. Shrek și-a dobândit notorietatea după ce a evadat din țarcul său, ascunzându-se în peșteri. Astfel, berbecul a scăpat de mânia foarfecelor șase ani la rând.

Shrek, berbecul care a scăpat de mânia foarfecelor vreme de șase ani

Deși au trecut mai bine de nouă ani de la moartea lui Shrek, cel mai faimos berbec din lume, cetățenii din Noua Zeelandă sunt încă în doliu: Berbecul a devenit un simbol național în 2004, după ce a evadat din țarcul fermierilor, de frică să nu fie tuns. Acesta a trăit timp de șase ani în peșteri, iar când în sfârșit s-a decis să dea ochii cu lumea, a devenit celebru datorită straiului său bogat de lână (aproximativ 27 de kg).

De obicei, oile din rasa Merinos sunt tunse anual, însă Shrek a reușit să fenteze acest sistem, găsindu-și culcușul între pereții reci ai peșterilor din South Island.

Într-o țară în care trăiesc mai multe oi decât oameni, încăpățânarea și viclenia lui Shrek i-a impresionat pe mulți. În Noua Zeelandă, pentru fiecare om, există alte zece oi care mișună câmpiile.

Citește și: Video: „Scuipă” cu sânge din ochi! O formă extremă de auto-apărare

„Arăta ca o creatură biblică”, a spus proprietarul lui Shrek, John Perriam, potrivit BBC.

În cele din urmă, atunci când nărăvașul a fost prins, el a fost tuns în direct și filmat de televiziunea națională, iar lâna lui a fost vândută la licitație pentru a strânge bani pentru organizațiile de caritate care ajutau copiii cu probleme de sănătate.

Citește și: Video: Arnold Schwarzenegger nu se plictisește în autoizolare. Măgărușul și poneiul îi țin companie! „Noi nu mergem nicăieri, tot ce facem e să mâncăm alături de Whiskey și Lulu.”

Pe baza poveștii năbădăiosului Shrek au fost scrise trei cărți și s-a organizat un turneu pentru care stăpânul a primit 16.000 de dolari ca să se prezinte alături de animalul-vedetă.

După ce Shrek a devenit o vedetă, fermierii l-au onorat cu propriul hambar și un showroom unde animalul putea fi admirat de curioși.

Berbecul aparținea unui fermier ce deținea circa 17.000 de oi, însă dintre toate acestea, Shrek era singurul terifiat de foarfece: De fiecare dată când simțea că se instaurează planul machiavelic de tundere, animalul zburda necontenit în tufișuri sau într-o peștere din apropierea fermei.

Citește și: Animalul care nu a mai fost văzut de 40 de ani a reapărut! Imagini uluitoare cu iepurele magic, cel mai rar animal din lume!

”Este incredibil că după o sperietură ca asta, noi nu ne-am dat seama atâta vreme că se putea să fi dispărut.”, spune John Perry, proprietarul fermei.

Berbecul-vedetă a murit de bătrânețe, la onorabila vârstă de 16 ani, cu mult peste media de șase ani pe care o apucă suratele sale Merinos.

Chiar și astăzi, Shrek este subiectul de pe buzele multora: sunt zeci de oameni care postează fotografii cu el pe Facebook, iar un neozeelandez chiar a declarat unei televiziuni că povestea de viață a berbecului îl motivează să trăiască.

Recomandari