Antena Căutare

Buna Vestire 2020. Ce fac tinerele fete de Buna Vestire ca să își găsească un iubit

Tradiții și superstiții de Buna Vestire în 2020. Buna Vestire se prăznuieşte, în fiecare an, pe 25 martie, fiind prima sărbătoare creştină închinată Fecioarei Maria.

Buna Vestire 2020. Ce fac tinerele fete de Buna Vestire ca să își găsească un iubit

Buna Vestire 2020. În calendarul nostru popular, Bunavestire este cunoscută sub denumirea de Blagovestenii sau Ziua Cucului.

În Bucovina nu se pun oua la closca de Bunavestire, pentru ca se considera ca ar putea iesi pui cu doua capete si patru picioare. In unele zone, pentru a avea roade bogate in livezi, pomii se amenintau cu toporul si se stropeau cu tuica.

Tot acum, gospodarii din Maramures adună lucrurile de prisos de prin curti si le dau foc. Ritualul, cunoscut sub numele Noaptea focurilor, e practicat la fiecare casa maramureseana, el durand pana dupa miezul noptii sau pana in zori.

Superstiții Buna Vestire 2020. Tradiția spune că în cazul în care primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, acesta era un semn rău: „Cucu-n spate mi-a cântat/ și moartea m-a săgetat!".

Un alt obicei vechi spune că în această zi este bine să numeri de câte ori își cântă cucul numele, număr care ar descoperi câți ani mai avem de trăit.

Tradiție. Tot cucul le spune și oamnilor când se vor căsători.

„Cucule voinicule/ Câți ani îmi vei da/ pan' m-oi însura (mărită)?"

Dacă se întâmplă că după rostirea acestor cuvinte, cucul să cânte, cântecul său semnifica faptul că mai au un an de astepare. Dacă însă, cucul tăcea, aceasta era un semn că avem de-a face o căsătorie în scurt timp.

În plus, cracă pe care a cântat cucul de ziua sa, era tăiată și pusă în scăldătoarea fețelor, în speranța că flăcăii le vor face curte.

„I-a spus fiului meu că va muri de cancer, în aceeași zi în care mami a urcat la cer. Reacția lui m-a doborât”. Ce a spu... Total de peste 1,2 milioane de euro, la Licitaţia de Primăvară a Artmark. „Ţărăncuţă cu fuior pe cale”, de Nicolae Grigo...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x