Antena Căutare

Butoanele de la lift, în TOP 3 cele mai murdare locuri. Care sunt obiectele de care ar trebui să te ferești

Fiecare om lasă în urma sa o urmă microbiană pe orice suprafață cu care intră în contact, de la creionul cu care își notează un număr de telefon până la tastatură, clanța de la ușă sau butonul de la lift, notează Agerpres.

Fiecare om lasă în urma sa o urmă microbiană pe orice suprafață cu care intră în contact, de la creionul cu care își notează un număr de telefon până la tastatură, clanța de la ușă sau butonul de la lift, notează Agerpres.

Acești microbi sunt pretutindeni și orice măsură am putea lua împotriva lor nu este suficientă pentru a ne feri. Din fericire însă, în marea lor majoritate acești microbi sunt inofensivi.

Pe primul lor pare să fie tastatura. În mod paradoxal, nici măcar vasul de toaletă nu conține atât de mulți microbi, susțin cercetătorii. Pe locul al doilea a fost identificat butoanele de la lift, aceastea fiind unele dintre cele mai folosite obiecte, în fiecare zi.

Studiul desfășurat la Universitatea din Oregon a fost coordonat de profesorul James Meadow, care a examinat specificul norilor microbieni în cazul a 11 voluntari. Fiecare dintre subiecți a fost ținut singur, într-o cameră de control, timp de patru ore pentru ca microbii personali să se poată răspândi în voie în spațiul respectiv. Apoi oamenii de știință au recoltat mostre din aerul din acea cameră și de pe podea și au analizat corpurile bacteriene pentru a vedea din ce specii fac parte. Concluziile oamenilor de știință au fost că după doar patru ore petrecute într-o cameră, voluntarii au putut fi identificați după diversitatea și concentrația de bacterii pe care au lăsat-o în urmă.

Articolul continuă după reclamă

Prin simplul act al expirației oamenii își "contaminează" vecinătatea cu aproximativ 1 milion de microbi și bacterii pe oră

Compoziția unică a norului microbian al fiecărui individ variază în funcție de igiena personală și de mediul în care se află. Persoanele care poartă barbă, spre exemplu, împrăștie mai multe astfel de microorganisme în jurul lor pentru că părul facial oferă un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor. De asemenea, înotătorii de performanță, care intră în fiecare zi în bazine în care apa este tratată cu clor, sunt înconjurați de nori microbieni cu caracteristici semnificativ diferite față de ceilalți oameni.

Chiar și așa, susțin cercetătorii de la Universitatea Oregon, nu are niciun rost să încercăm să ne izolăm și nu trebuie să ne temem de bacteriile din "aura" celorlalte persoane cu care intrăm în contact zilnic. Încă de la apariția primilor oameni, acești nori de bacterii și microbi ce ne înconjoară sunt o parte naturală a ființei umane.

Top patru aeroporturi înspăimântătoare: Piloții aterizează aici numai după un ”Tatăl nostru” și după ce-și pupă, pe creș... Descoperire istorică. Al Doilea Război Mondial a fost prevestit într-un film!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x