Antena Căutare

Când noi „ne-ncălțam cu fesul”, ei inventau discoteca. Povestea locului care a atras milioane de români de-a lungul timpului!

1958. În anul în care românii priveau cum soldații Armatei Roșii se retrăgeau spre Mama Rusie, l intersecția străzilor Rush și Chestnut din Chicago își deschidea ușile un nou local. „Whisky a Go Go” era numele ales de proprietari, iar istoria va consemna mai târziu faptul că acolo s-a născut prima discotecă din istoria lumii

1958. În anul în care românii priveau cum soldații Armatei Roșii se retrăgeau spre Mama Rusie, l intersecția străzilor Rush și Chestnut din Chicago își deschidea ușile un nou local. „Whisky a Go Go” era numele ales de proprietari, iar istoria va consemna mai târziu faptul că acolo s-a născut prima discotecă din istoria lumii.

Dar să ne întorcem puțin la ceea ce se petrecea în România noastră dragă în momentul în care americanii inventau discoteca. Trupele Armatei Roșii părăseau țara după ce Gheorghiu Dej demonstrase că poate ține singur hățurile unui stat măcinat de multe probleme interne. Același lider de la București dădea un Decret, nr. 89, care prevedea că "Persoanele care prin faptele lor sau manifestări primejduiesc sau încearcă să primejduiască ordinea în stat vor fi internate în locuri de muncă". Mai mult, în același an, Constantin Noica era arestat și anchetat la sediul Securității din Pitești, condamnat în cele din urmă la 25 ani de închisoare sub acuzația de "uneltire contra orânduirii sociale"; a fost eliberat în august 1964.

În tot acest timp, americanii descopereau plăcerea de a merge în discotecă, de a se bucura și a dansa într-un loc care-și deschidea porțile în miez de noapte și unde concertau trupe ce cântau diverse genuri muzicale.

Johnny Rivers și DJ Rhonda Lane au fost capetele de afiș ale primei seri petrecute la „Whisky a Go Go”, iar atmosfera a fost atât de plăcută, încât localul a fost luat cu asalt seară de seară de către tinerii din Chicago. Pe lângă muzică, oamenii veneau pentru dansatoarele care erau angajate pentru a anima atmosfera și să se plimbe printre clienți pentru a le oferi inclusiv țigări sau băuturi.

Notorietatea la care Whisky a Go Go a ajuns a fost o adevărată surpriză inclusiv pentru proprietari, iar în curând, localul a devenit o țintă pentru trupe de renume, care veneau acolo să concerteze. Franciza s-a dezvoltat rapid, iar astfel de locații au împânzit SUA și chiar Europa, cea mai celebră devenind cea de pe Sunset Boulevard, Hollywood. The Doors, Motley Crue, Van Halen sau Guns N' Roses, Oasis și Linkin Park sunt dor câteva dintre formațiile de top care au încins atmosfera, transformând Whisky a Go Go într-un loc de legendă. De atlfel, în anii 2000, franciza a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, câștigându-și astfel locul în legenda urbană și în inimile a milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Sexy Natalia Mateuț și Botezatu au rămas în chiloți, chiar în timpul emisiunii! Mikey Haș s-a ținut de pozne!... Ca să ajungă în Rai își atârnă morții în crestele munților! „Pe stânca aia de acolo se odihnește mama și mai sus e bunic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x