Antena Căutare

Capcana TikTok. Ideea de îmbogățire rapidă atrage tot mai mulți tineri. Cine câștigă, de fapt

TikTok a devenit rapid una dintre cele mai utilizate platforme de social media din întreaga lume. Nu doar relaxarea este scopul acesteia, ci și câștigarea facilă a unor sume impresionante.

colaj siglă TikTok, telefon ținut în mână pe care apare sigla TikTok și tineri care se uită pe telefon Galerie
Specialiștii avertizează în privința cursurilor de dezvoltare personală de pe rețelele de socializare | Hepta, Antena 1

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește mecanismele de îmbogățire rapidă prin intermediul platformei TikTok.

Capcana TikTok. Ideea de îmbogățire rapidă atrage tot mai mulți tineri. Cine câștigă, de fapt

Tot mai mulți tineri români sunt atrași de câștigurile rapide de pe rețelele de socializare, în special de pe TikTok. Această companie a fost lansată în 2016, iar odată cu pandemia a câștigat tot mai multă popularitate.

Citește și: iUmor sezonul 16, 18 februarie 2024. Andrei Panfiloiu și-a bulversat audiența. Cosmin Natanticu: „Un martor al lui Iehova”

Inițial, platforma respectivă a fost concepută pentru divertisment, însă treptat utilizatorii au început să-i găsească și un alt scop, mai exact de a face bani rapid.

Analiștii financiar susțin că mulți tineri din România folosesc TikTok pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Ei avertizează în privința acestui miraj al îmbogățirii, potrivit ObservatorNews.ro.

Au apărut tot mai mulți creatori de conținut care oferă contra cost sfaturi pentru oricine își dorește să câștige mai mulți bani și să o facă ușor.

Citește și: Un tânăr spune că are un salariu de 40.000 de lei pe lună, pentru un job pe care nu-l vrea nimeni. Cu ce se ocupă

„Unu, doi, trei, patru. Patru videoclipuri la rând despre atragerea abundenței financiare. Toate conțin ritualuri miraculoase care promit îmbogățirea rapidă fără pic de efort. Manifestarea a fost înțeleasă greșit, iar de aici au apărut și aceste afaceri de succes din mediul online”, a analizat unul dintre reporterii Observator.

Astfel, tot mai mulți tineri investesc în cursuri de dezvoltare personală. Cu toate acestea, în loc să găsească cheia-succesului, ei doar îi îmbogățesc pe trainerii de ocazie.

Citește și: Femeia care timp de doi ani a ieșit non stop la întâlnri cu bărbați pentru a economisi bani pe mâncare Ce sumă a reușit să strângă

„Nu există nicio şcoală din punct de vedere academic, care să definească această metodă. Nu poţi doar să te gândeşti pozitiv la un lucru şi el să vină spre tine fară ca tu să faci nimic”, avertizează psihologul Constantin Cornea.

Sociologul Dan Petre spune că: „Tehnologia este un tip de spiritualitate în ultima vreme, aproape toate aspectele vieților noastre sunt bazate pe tehnologie.”

Însă tehnologia poate fi și în detrimentul nostru atunci când nu este folosită așa cum trebuie sau când se pierde contactul cu realitatea.

Specialiștii în educație financiară avertizează în ceea ce privește cursurile respective. Ele în sine nu pot aduce bani, cel mult pot da o direcție în care să lucreze participantul. Chiar și alegerea unui curs de dezvoltare personală necesită mai multă documentare decât un scroll pe TikTok. Iar rezultatele pozitive din punct de vedere financiar vin abia după un efort mai mic sau mai mare.

Citește și: Povestea uluitoare a gemenelor separate și vândute la naștere, reunite printr-un clip de pe TikTok. Cum s-au regăsit, după 19 ani

„Dacă îți vinde altul o poveste de succes, aia nu mai e o poveste de succes. Fă eforturi, du-te la școală, la cursuri, la activități de voluntariat.Prosperitatea nu se poate obține peste noapte, se poate pierde peste noapte. Nu există scurtături!” mai explică analistul financiar Adrian Mitroi.

O femeie a primit moștenire 1 miliard de dolari. Ce a făcut cu banii a surprins pe toată lumea... O femeie a instalat o cameră ascunsă în bucătărie și a făcut o descoperire înfiorătoare. Ce îi punea soțul în băutură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x