Antena Căutare

Care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume, ce te fac să te gândești că la români e chiar bine! Ce tradiții există

Tradițiile de nuntă diferă de la o cultură la alta, însă toate sunt făcute pentru fericirea și prosperitatea mirilor. Descoperă care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume.

imagine cu mireasa si mire seara, tinand o lumanare in mana Galerie
Descoperă care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume | sursa foto: Shutterstock

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om și, tocmai de aceea, pentru ca totul să meargă bine și mirii să aibă o căsnicie de durată, nuntașii păstrează anumite tradiții. Descoperă care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume.

Care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume, ce te fac să te gândești că la români e chiar bine! Ce tradiții sunt respectate pentru binele mirilor

Încă din cele mai vechi timpuri, nunțile au reprezentat unul dintre cele mai importante momente din viața oamenilor. S-au făcut petreceri cu rude, prieteni și apropiați și s-au respectat numeroase tradiții și obiceiuri, pentru fericirea și prosperitatea mirilor.

Românii au și ei numeroase tradiții și obiceiuri, menite să aducă bucurie, belșug, noroc și o căsnicie de durată. Unele s-au păstrat și astăzi, indiferent dacă vorbim despre o nuntă tradițională sau despre una modernă. Descoperă, însă, care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume, ce te fac să te gândești că la români e chiar bine! Ce tradiții sunt respectate pentru binele mirilor în alte colțuri ale planetei.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ce tradiții și obiceiuri nu se mai poartă la nunți în anul 2024. Subiectul a devenit foarte controversat în mediul online

În Congo, mirele și mireasa trebuie să reziste pe toată durata nunții fără să râdă și fără să li se observe măcar un zâmbet pe chip.

În Germania, înainte de nuntă, musafirii aduc vase și pahare și încep să facă gălăgie și să spargă tot, ca să alunge spiritele rele.

Dacă te căsătorești în Puerto Rico, atunci te vei alege cu o figurină ce va fi o replică miniaturală a ta. Păpușa este pusă pe masa mirilor, alături de cadouri pentru invitați. Este modul mirilor de a-și arăta aprecierea și mulțumirea pentru cei care au venit la nuntă.

În cultura Masai, una dintre cele mai bizarre tradiții de nuntă se referă la faptul că tatăl miresei o scuipă pe față și pe decolteu, în semn de binecuvântare.

Citește și: Cum a putut să apară o soacră, chiar la nuntă. Invitații s-au blocat când au văzut-o pe femeie. Gestul miresei, uluitor

În Franța există una dintre cele mai bizare tradiții de nuntă din lume. Rudele și apropiații mirilor apar în noaptea nunții cu tărăboi făcut de oale și tigăi și îi cheamă afară, pentru o gustare nocturnă și socializare. Tot aici, o tradiție veche de nuntă spune că toate resturile alimentare de la nuntă sunt adunate și amestecate într-un vwas de toaletă. Apoi, acesta este dus în camera mirilor, iar aceștia sunt nevoiți să bea sucul obținut din respectivul amestec, chiar direct din vasul de toaletă folosit, arată cei de la larsonjewelers.com.

Pentru cei care respectă cultura swahili, mirii trebuie să împartă patul în noaptea nunții cu mama miresei sau chiaar cu bătrâna satului, pentru ca totul să decurgă așa cum trebuie între îndrăgostiți.

În Fiji, pentru ca mirele să obțină permisiunea de-a se căsători cu aleasa lui, el trebuie să aducă socrului său un dite de balenă.

În Suedia, dacă mirele are nevoie să folosească toaleta, atunci invitații au dreptul să pupe mireasa (și viceversa).

În Irlanda, în anumite regiuni, mireasa nu are voie să ridice picioarele de pe podea în timp ce dansează, căci zânele rele ar putea să se strecoare și să o fure de la mire.

Ce înseamnă dacă în fotografii apari cu ochii roșii. Când e cazul să te duci urgent la spital... O femeie și-a comandat o ținută de pe TikTok, dar când a primit coletul i-a picat fața. Ce era în cutia adusă de curier,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x