- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că sezonul nunților se apropie cu pași repezi, mirii care își vor uni destinele sunt din ce în ce mai interesați de obiceiurile și tradițiile pe care trebuie să le respecte, dar și de cele care nu se mai poartă în acest an.
Citește și: La ce sumă ajunge darul de nuntă în 2024. Care este suma minimă în funcție de regiunile țării
Cu toate că în România există mai multe tipuri de tradiții de nuntă în funcție de regiune, cei care și-au organizat evenimentele în ultima perioadă au ajuns la concluzia că unele obiceiuri și-au pierdut din valoare și din frumusețe.
Iată de ce subiectul cu ce nu se mai poartă la nunți în 2024 a devenit atât de controversat.
Tradiții și obiceiuri care nu se mai poartă la nunți în anul 2024
Specialiștii din industrie sunt din ce în ce mai căutați în ultimii ani, aceștia fiind responsabili cu o organizare riguroasă a tuturor detaliilor, inclusiv a celor mai mici la care nimeni nu s-ar fi gândit până în ziua marelui eveniment.
Prin intermediul acestora, mai mulți oameni au posibilitatea de a afla ce este încă în trend, la ce se poate renunța, dar și care sunt tradițiile și obiceiurile din alte regiuni ale țării pentru a ști dacă li se potrivesc și lor sau dacă și le doresc.
Specialiștii vin cu anumite recomandări în cazul aspectelor care nu se mai poartă în anul 2024, iar internauții au păreri contradictorii.
Unii dintre ei recunosc că unele dintre obiceiuri sunt depășite de vreme și că nu este cazul să se mai aplice, în timp ce alții consideră că tradițiile au un rost și trebuie respectate cu sfințenie.
Iată despre ce cred românii că nu se mai poartă la nunți în 2024:
- meniurile alcătuite din patru feluri de mâncare
- jucatul găinii
- ciorba de potroace
- furatul miresei
- tăiatul tortului în metoda clasică (sunt preferate monoporțiile)
- pozele cu domnișoarele de onoare clasice
- efectuarea obiceiurilor din obligații
- flori în piept pentru toți invitații
- plimbarea bradului
- dezgătitul miresei
- oferirea unui prosop mirelui
- împărțirea colacului
- strigarea darului
Recent, subiectul a fost abordat în mediul online de către mai mulți organizatori de nunți, iar internauții au reacționat:
„Nu mă interesează ce se poartă. Mă interesează ce-mi place” a spus un utilizator al platformei.
„Și în 2023 nu am tăiat tortul și totul a fost perfect” a spus o internaută care a fost de acord cu faptul că această tradiție nu se mai poartă.
„Ce "se poartă" contează prea puțin... ce place contează cu adevărat!” a mai adăugat un alt utilizator.
„Cred că ar fi normal ca nașii și părinții să țină cont de alegerile mirilor pentru că este evenimentul lor, în care mirii investesc cei mai mulți bani” menționează un alt internaut.
„Eu nu sunt adepta tradițiilor. Nu îmi plac, nu le înțeleg, dar câteva am făcut de gura soțului. Gen: dezgătitul miresei, și ceva cu prosopul. Atât.” a fost un alt comentariu controversat.
„Nu mi se pare normal să se facă tradiții atât timp cât mirii nu doresc, este nunta lor nu a părinților sau a nașilor, au fost și ei la vremea lor” a mai menționat o persoană.
Ce tradiții noi au apărut în ultima perioadă:
- colaborarea cu un specialist în organizarea nunților
- un logo/ element al evenimentului
- prezența unui social media creator pentru postarea online a celor mai importante momente în timp real
- poze spontane cu accent pe moment, fără regie
Citește și: Prințul Abdul Mateen se însoară! Urmează 10 zile de sărbătoare în sultanatul Brunei
O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la banco... Reînnoirea permisului auto în 2024. Care sunt documentele necesare și ce pași trebuie să urmezi...