Antena Căutare

Catastrofă ecologică în Rusia: sute de animale marine eșuate la mal. Explicația îngrijorătoare a morții lor suspecte

O tragedie ecologică a avut loc în Peninsula Kamceatka. Sute de animale marine, unele dintre ele parte din specii pe cale de dispariție, au eșuat la mal.

Nisipul vulcanic de pe plaja Khalaktyrsky, una dintre cele mai apreciate regiuni din Peninsula Kamceatka, Rusia, e plină de sute de creaturi marine moarte.

Catastrofa ecologică a dus la moarte vieții marine din regiune

Printre aceste se numără caracatițe gigant, foci, arici de mare, stele de mare, crabi și pesti. Și apa Oceanului Pacific din regiune are un miros toxic foarte puternic și culoarea ei e galbenă.

Localnicii au semnalat probleme cu apa în urmă cu 3 săptămâni și au susținut că apa a dus la usturimi în ochi, dureri de cap foarte puternice, febră, dureri în gât și senzația că își pierd vederea imediat după ce ies din ocean.

Se pare că și apropierea de apă poate avea un efect nociv, așa că experții s-au deplasat în regiune cu măști respiratorii.

Apa e atât de toxică încât toată viața marină din zonă e moartă. Potrivit unui raport al Ministerul local de Resurse Naturale, apa din zonă a înregistrat o creștere îngrijorătoare a fenolului (de 2.5 ori mai mare) și produselor uleioase (de 3.6 ori).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vladimir Putin a cerut o investigație de urgență a cauzei exacte a contaminării apei. În acest moment, exista două mari teorii cu privire la ce a putut produce catastrofa ecologică - misiunile militare recente din zonă sau scurgerea agenților nocivi de la bordul navelor ce trec prin Golful Avacha.

Familia care a găsit "creaturi-extraterestre" pe plaja de lângă casa lor. Ce erau, de fapt, viețuitoarele care... Singurul dascăl român nominalizat în topul primilor 50 de profesori din lume. Cum a reușit Manuela Prăjea performanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x