Catastrofă ecologică în Rusia: sute de animale marine eșuate la mal. Explicația îngrijorătoare a morții lor suspecte

O tragedie ecologică a avut loc în Peninsula Kamceatka. Sute de animale marine, unele dintre ele parte din specii pe cale de dispariție, au eșuat la mal.

Nisipul vulcanic de pe plaja Khalaktyrsky, una dintre cele mai apreciate regiuni din Peninsula Kamceatka, Rusia, e plină de sute de creaturi marine moarte.

Catastrofa ecologică a dus la moarte vieții marine din regiune

Printre aceste se numără caracatițe gigant, foci, arici de mare, stele de mare, crabi și pesti. Și apa Oceanului Pacific din regiune are un miros toxic foarte puternic și culoarea ei e galbenă.

Localnicii au semnalat probleme cu apa în urmă cu 3 săptămâni și au susținut că apa a dus la usturimi în ochi, dureri de cap foarte puternice, febră, dureri în gât și senzația că își pierd vederea imediat după ce ies din ocean.

Se pare că și apropierea de apă poate avea un efect nociv, așa că experții s-au deplasat în regiune cu măști respiratorii.

Apa e atât de toxică încât toată viața marină din zonă e moartă. Potrivit unui raport al Ministerul local de Resurse Naturale, apa din zonă a înregistrat o creștere îngrijorătoare a fenolului (de 2.5 ori mai mare) și produselor uleioase (de 3.6 ori).

Vladimir Putin a cerut o investigație de urgență a cauzei exacte a contaminării apei. În acest moment, exista două mari teorii cu privire la ce a putut produce catastrofa ecologică - misiunile militare recente din zonă sau scurgerea agenților nocivi de la bordul navelor ce trec prin Golful Avacha.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri