Antena Căutare

Ce bacterii se găsesc pe tacâmurile de la restaurant. Mulți au fost surprinși să afle numărul lor

Multe persoane preferă să mănânce în oraș, dar puține știu ce bacterii se găsesc pe tacâmurile primite la restaurant. Iată ce a descoperit un expert și ce spun studiile.

Multe persoane preferă să mănânce în oraș, dar puține știu ce bacterii se găsesc pe tacâmurile primite la restaurant. Iată ce a descoperit un expert și ce spun studiile. | Shutterstock.com

O serie de videoclipuri virale a scos la iveală cât de multe bacterii se găsesc pe tacâmurile din restaurante.

Ce bacterii se găsesc pe tacâmurile de la restaurant. Mulți au fost surprinși să afle numărul lor

Sam Barefoot, care spune că este specialist în sănătate publică, a vizitat mai multe localuri pentru a verifica ce bacterii se găsesc pe setul format din cuțit, lingură și furculiță oferit în restaurante.

Bărbatul a folosit un kit de testare la domiciliu pentru a depista cât de multe bacterii se aflau pe tacâmurile care i-au fost date la masă.

Articolul continuă după reclamă

”Sunt la un restaurant și o să prelevăm și o să cultivăm bacteriile de pe tacâmuri. Vom vedea cât de murdare sunt cu adevărat”, spune Barefoot la începutul clipurilor sale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El tamponează obiectele care i-au fost înmânate într-un șervețel curat, înainte de a le pune într-un dispozitiv special. Odată ajuns acasă, a pus cele prelevate pe o farfurie, frecând pe toată suprafața și apoi acoperind-o.

Citește și: De ce supermaketurile nu au ferestre. Motivul pentru care nu există geamuri în Lidl, Kaufland, Carrefour, Mega Image sau altele

Unii au spus că nu a aplicat tamponul suficient de aproape de placă, iar expertul s-a apărat susținând că a procedat corect după ce a închis filmarea, deoarece i s-a părut dificil să o facă în timp ce cu o mână manevra telefonul mobil.

Apoi a lăsat placa Patri la incubator pentru 48 de ore la 37 de grade Celsius. Spre surprinderea multora, s-au găsit puține baterii, în afara de două ”mici pete albe”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Acestea sunt, de fapt, doar bacterii normale”, a concluzionat Barefoot.

Internauții s-au arătat liniștiți de această informație. Cei care lucrează în domeniul horeca au precizat că spală tacâmurile și de două ori, după pandemia de coronavirus.

Ce arată studiile

Bărbatul nu a fost singurul care a testat tacâmurile din restaurant. În 2012, cercetătorii de la Ohio State University Center for Clinical and Translational Science au aplicat norovirus murin, escherichia coli și listeria innocua pe tacâmuri înainte ca angajații să le spele manual sau la mașina de spălat vase.

Ambele metode de spălare au redus escherichia coli și listeria innocua, deși curățarea la mașina de spălat a fost mai eficientă. Particulele de norovirus au supraviețuit ambelor spălări.

Citește și: Motivul dezgustător pentru care ar trebui să speli imediat hainele după ce le-ai cumpărat. Ce a dezvăluit o angajată

Studiul a arătat că acest lucru nu este întotdeauna din vina restaurantului, deoarece alimentele sunt capabile să protejeze bacteriile și virușii de produsele de curățare, în special lactatele.

”Ideea că vom "omorâ" lucrurile ( n.r. bacteriile și/sau virușii) este probabil puțin exagerată. Ceea ce facem este să încercăm să reducem numărul de germeni la un nivel pe care corpul nostru îl poate suporta - unul pe care îl putem elimina cu ajutorul sistemului nostru de apărare.”, a declarat profesorul Donna Duberg pentru Women's Health, conform Newsweek.

Un vasluian închiriază uscătorul unui bloc cu 700 de lei. Locatarii se plâng de ani de zile. Cum reacționează autorități... Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei, din București. Imaginile au deven...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei Vineri, 29.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x