- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Problema celor care suferă de nomofobie este aceea că au impresia că utilizarea telefonului mobil în permanență îi face să fie în contact cu ceilalți oameni. În realitate, cei care butonează în neștire telefonul mobil sunt mult mai izolați și ajung să înlocuiască total conversațiile reale cu cele din mediul virtual.
Chiar dacă suntem mai conectați și mai informați ca oricând, tehnologia neconsumată în mod corespunzător ajunge să fie extrem de nocivă. Viața trăită prin intermediul telefoanelor mobile sau a gadgeturilor de ultimă generație tinde să se depărteze cu mult de realitate și de interacțiunea reală cu cei din jurul nostru.
Conform specialiștilor, persoanele care suferă de nomofobie sunt dependente de telefonul mobil, extrem de active pe rețelele de socializare și, în general, încearcă să-și ascundă problemele în spatele unor emoticoane sau ale unor poze care nu sunt în legătură cu realitatea.
PROBLEME IMPORTANTE CU SOMNUL
Un studiu realizat în 2020 și publicat în revista ”Sleep” a dezvăluit faptul că aproape 90% dintre pacienții diagnosticați cu nomofobie suferă de probleme cu somnul. Somn întrerup, coșmaruri, agitație în timpul somnului, sunt câteva din problemele cauzate de dependența de telefon.