Nimeni nu și-ar fi putut imagina că tăierea unui ou poate duce de fapt la o un adevărat accident casnic. Femeia a rămas cu gura căscată când a văzut ce a urmat în timp ce își pregătea micul dejun. Iar dacă aveți de gând să încercți acest trend viral în mediul online, ar trebui să vă puneți ochelarii de protecție.
Ce s-a întâmplat în timp ce o femeie tăia cu cuțitul un ou fiert bine fiert. Pericolul la care nimeni nu s-ar fi așteptat
Un clip care a început să circule pe YouTube a făcut ca oamenii să fie atât nerăbdători să încerce metoda neortodoxă de gătit, cât și îngroziți de rezultate.
Clipul în cauză pare să arate o femeie care încearcă să taie ceea ce pare a fi un ou fiert tare cu un cuțit, în fața camerei de filmat. În scurt timp, oul explodează, făcând-o pe femeie să scape cuțitul și să sară înapoi speriată, relatează unilad.com.
În timp ce femeia privește în jur nedumerită, acoperită din cap până în picioare de resturi de ou, cei care filmau au izbucnit în hohote de râs.
„Este prea periculos Nu”, a scris un utilizator.
„Mi s-a întâmplat și mie asta... m-a speriat de moarte!!!!!!”, a scris un alt utilizator.
Pe un alt videoclip care s-a răspândit pe TikTok, un utilizator a scris: „Asta mi s-a întâmplat în gură”.
„Ăsta a fost un ou furios”, a glumit un altul.
„Acesta este unul dintre multele motive pentru care nu gătești ouă în cuptorul cu microunde”.
„Deci, ce se întâmplă? Oare oul se răzbună definitiv după atâtea secole în care oamenii au mușcat din el. Nu, asta ar fi ridicol, dar ar fi un film teribil.
Știința din spatele a ceea ce se întâmplă de fapt a fost documentată de mult timp. Potrivit informațiilor, se pare că oul a fost încălzit în cuptorul cu microunde și acesta este motivul pentru care acesta a explodat.
Un raport din 2017, publicat de Acoustical Society of America, a analizat ce se întâmplă atunci când introduceți un ou fiert tare la microunde și îl învârtiți, iar rezultatele demonstrează exact de ce nu ar trebui să încercați acest lucru acasă.
Citește și: Ce este dunga verde de la ouă după ce le fierbi. De ce apare
După ce au supus la microunde aproape 100 de ouă, cercetătorii au descoperit că gălbenușul unui ou fiert tare reîncălzit poate atinge temperaturi de până la 212 grade Fahrenheit - punctul de fierbere al apei.
Din acest motiv, se formează mici pungi de apă pe măsură ce proteinele din interiorul gălbenușului se aglomerează, dacă oul este reîncălzit și temperatura gălbenușului crește vertiginos, aceste mici pungi de apă pot începe să fiarbă, ducând la un mare boom.