Antena Căutare

Ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele, de fapt. Un medic care a făcut asta timp de 60 de ani a spus adevărul

Un videoclip care s-a viralizat în mediul online explică ce se întâmplă, de fapt, în corp atunci când îți trosnești degetele. Este sa nu dăunător acest obicei atât de satisfăcător?

Un videoclip care s-a viralizat în mediul online explică ce se întâmplă, de fapt, în corp atunci când îți trosnești degetele. Este sa nu dăunător acest obicei atât de satisfăcător? | Shutterstock & Captura Youtube

Utilizatorii rețelelor sociale au primit răspuns la una dintre cele mai „arzătoare” întrebări: „ce se întâmplă când îți trosnești degetele, de fapt?”. Încă din copilărie, suntem învățați că nu este bine să îți trosnești defetele pentru că vei face artrită. Cu toate aceastea, se pare că este doar un mit și altceva se întâmplă în corpul nostru atunci când repetăm acest obicei.

Ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele, de fapt. Un medic care a făcut asta timp de 60 de ani spune adevărul

Ei bine, un videoclip, care a circulat pe Reddit, se pare că acest mit a fost dezmințit și mai mult decât atât, există o explicație pentru întâmplă exact când auzi acea pocnitură satisfăcătoare pe care o auzi după ce ți-ai trosnit degetele. Videoclipul extrem de interesant, distribuit pe forum, face parte dintr-un scurtmetraj postat pe canalul Vox de pe YouTube, notează unilad.com.

„Deci există o substanță asemănătoare lubrifiantului care se găsește între articulațiile tale și se numește lichid sinovial”, a spus naratorul, în timp ce arăta spre o rafiografie RMN cu un deget rupt.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: O femeie a crezut că are o simplă tuse, dar când a ajuns la spital medicul i-a pus un diagnostic crunt

„Acesta conține gaze dizolvate, în principal, dioxid de carbon. Aceste formează niște bule atunci când schimbi presiune prin strângerea degetului și apoi, imediat acele bule se „sparg” parțial, provocând sunetul pe care îl cunoaștem și îl urâm cu toții.

„Înainte de a reuși să îți trosnești degetele, din nou, trebuie să aștepți aproxim 20 de minute, pentru ca bulele rămase să se dizolve”, se mai arată în explicația care circulă în mediul online.

„Pocnetul pe care îl auzi atunci când îți trosnești degetele este diferit, de exemplu, de cel pe care îl auzi când te ridici repede de pe canapea. Cel mai probabil, acest sunet provine de la tendoanele care trec peste oase”, mai spun specialiștii.

Dar este sigur să îți trosnești degetele sau pot aparea efecte negative? Donald Unger este un doctor care a decis să-și trosnească, timp de 60 de ani, degetele de la o mână pentru a afla dacă acest obicei extrem de des întâlnit, i-ar putea provoca artrită.

„Nu i-a provocat artrită și acest lucru a fost confirmat și de alte studii. Așa că, se pare că trosnirea degetelor nu îți dăunează, ci doar îi deranjează pe cei care te aud”, se mai arată în clip.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O femeie care a murit timp de aproape o jumătate de oră a scris un mesaj ciudat când „a revenit la viață”. Ce a notat imediat

Utilizatorii de pe rețelele sociale s-au bucurat de vești, știind acum sigur că obiceiurile lor nu vor avea repercusiuni pe viitor.

„Bine de știut, fac asta zilnic!! a scris cineva în comentarii.

„Mișto. Acum îmi pot trosni în pace degetele, încheieturile, gâtul, umerii, partea superioară a spatelui, genunchii, gleznele și degetele de la picioare în pace”, a mai comentat un utilizator Reddit.

Un bărbat se simțea rău și a crezut că are doar o infecție la plămâni, dar a mers la spital și medicul i-a dat un diagno... O mamă și-a lăsat fiul bolnav să mânânce în magazin înainte de a achita, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce a făcut o a...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x