Antena Căutare

Ai uitat cum e să calci pe asfalt? Ești plictisit, obosit? Te-ai îngrășat, dar tot faci zeci de drumuri la frigider. Câteva sfaturi, de la specialiști

În lupta cu coronavirusul, miza e sănătatea, preţul e libertatea. Izolarea e cea mai bună armă, dar şi cel mai greu test pentru noi toţi. Se împlineşte în curând o lună de când trăim închişi între patru pereţi, iar efectul începe să se simtă.

De la insomnii, la tulburări de anxietate, de la probleme articulare, la kilograme în plus, tot mai mulţi oameni se plâng de consecinţele autoizolării.

25 de zile de izolare, milioane de români închişi în case, o singură provocare: cum trecem de această perioadă, fără să ne pierdem sănătatea şi răbdarea.

Trei din 10 români se consolează făcând cumpărături online, unul din doi se refugiază în dulciuri, gustări şi cafea şi 70% se simt mai bine dacă se uită la filme, iar acest lucru se vede şi în consumul de internet, care a crescut, în ultima lună, cu 12% in retelele mobile si cu 20,9% in retelele fixe.

Nu sunt însă soluţii foarte sănătoase. O simt pe pielea lor românii care trăiesc un paradox: deşi au parte de timp liber mult visat, nu se pot bucura de el.

Aşa pot apărea atacuri de panică şi insomnii - probleme de care mulţi se plâng în această perioadă.

Relaxarea trece şi prin stomac, spun nutriţioniştii. Mesele regulate, bogate în fructe şi legume de sezon, ne scapă nu doar de kilogramele care se tot acumulează în izolare, ci şi de stres.

Un sfat la fel de important vine chiar din partea preşedintelui Federaţiei Române de Kinetoterapie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar când vă copleşeşte sentimentul de singurătate, să nu uitaţi că nu sunteţi singuri în această luptă. Jumătate de planetă este în izolare. Peste trei miliarde de oameni de pe glob încearcă, împreună, să stopeze astfel pandemia.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Încă o descoperire terifiantă despre noul coronavirus! Ce categorie de oameni riscă cel mai mult să moară din cauza COVI... Pompierii au descoperit o minune, în cenușa unei biserici din Arad, distrusă într-un incendiu: „Nu au ars nici Biblia, n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x