În tradiția populară se spune că porcii visează în noaptea de Ignat că vor fi tăiați, așa că nu se mai îngrașă, astfel că singura activitate permisă pe 20 decembrie este sacrificarea porcului. Există câteva „reguli” de Ignat pentru românii care vor să aibă noroc la bani și sănătate în viitor, dar și un pericol pentru femeile însărcinate care muncesc în această zi.
Astfel, femeilor însărcinate le este interzis să lucreze de Ignat. În vechime, femeile însărcinate, de teamă de a nu naşte copii cu infirmităţi, respectau cu stricteţe această regulă.
De Ignat, femeile pisează grâu ca să aibă până la Crăciun și fac turte numite „cârpele Domnului Hristos”, pe care le mănâncă în Ajunul Crăciunului cu miere şi nuci.
În această zi, oamenii de la sate nu muncesc, pentru a avea noroc la păsări.
Un alt obicei este acela că atunci când se taie porcul, sângele amestecat cu făină se mănâncă. Se crede că în acest fel bolnavii se însănătoşesc. Tot cu sânge se însemnează copiii pe frunte, ca să fie rumeni şi sănătoşi.
De asemenea, în vechime, dacă în inima porcului tăiat se găsea mult sânge „îngheţat”, era semn că stăpânul va avea noroc la bani.
Pe 20 decembrie, în ziua de Ignat, în calendarul creștin ortodox este prăznuit sfântul Mucenic Ignatie Teofaru, patriarh al Bisericii Antiohiei şi ucenic al Sfântului Evanghelist Ioan.
De necrezut! El este fostul inginer de la NASA care a creat cea mai deșteaptă bombă împotriva hoților. A lucrat 6 luni l... Caz nemaipomenit! Sunt sextupleți, dar diferența de vârstă dintre ei este de 15 ani! Cum a fost posibil...